14.3 C
Zvornik
07. јуна 2023.

Krst u znak sjećanja na stradale Srbe

ISTOČNO SARAJEVO – Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac pozdravio je postavljanje krsta na Zlatištu iznad Sarajeva u znak sjećanja na više od 6.500 Srba ubijenih u ovom gradu i zahvalio Savezu logoraša Srpske na upornosti koju su pokazali u realizaciji ove ideje.

„Oko ove ideje okupili su se mnogi građani, nevladine organizacije i politička javnost Republike Srpske kao izraza potrebe da nadomak Sarajeva obilježimo stradanje srpskog naroda u ovom gradu od 1992. do 1995. godine“, rekao je Košarac i naglasio da je ovo za Srbe u BiH važno nacionalno i pitanje nacionalnog identiteta.

Košarac je poručio da nije riječ o provokaciji Bošnjaka u Sarajevu, već o izrazu želje da se budućim generacijama skrene pažnja na ono što se Srbima u Sarajevu dešavalo u ratu.

„Ovo je privremeno rješenje, s obzirom da postoji inicijativa velikog broja građana, nevladinih organizacija i dijaspore da se na ovom lokalitetu izgrade crkva, krst i spomenik koji će ukazivati na sve strahote koje je srpski narod u Sarajevu prošao od 1992. do 1995. godine“, rekao je Košarac Srni.

Prema njegovim riječima, kako će postavljanje krsta na Zlatištu doživjeti političko Sarajevo i OHR – njihov je problem.

Na Zlatištu iznad Sarajeva jutros je osvanuo krst u znak sjećanja na više od 6.500 ubijenih Srba u Sarajevu.

Približna dimenzija krsta, obojenog u bijelu boju, je 10 sa četiri metra. Krst se vidi sa Skenderije i iz drugih dijelova centra Sarajeva.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
967PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se