18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Đetići testiraju Srpsku

Fudbalska A reprezentacija Republike Srpske trebalo bi u novembru da odigra prijateljski meč protiv mlade selekcije Crne Gore (U21).

Susret bi bio igran u Srbiji sredinom novembra u jednom od slobodnih UEFA termina. Selektor Republike Srpske Željko Buvač tražio je od Fudbalskog saveza RS da prije zvanične prijateljske utakmice sa Srbijom odigra jedan kontrolni meč koji će mu poslužiti za bolji uvid u kvalitet igrača na koje može računati u narednim akcijama. Buvaču bi meč sa mladim Crnogorcima poslužio kao generalna proba za gostovanje „orlova“ u Banjaluci 2015. godine. FS RS dobio je jednoglasnu saglasnost Izvršnog odbora FS BiH za utakmice reprezentacija Republike Srpske do kraja 2014. godine.

Fudbalska vlada krovnog Saveza dala je saglasnost za duel reprezentacije U23 Republike Srpske, koja će u Beogradu 15. oktobra odigrati revijalnu utakmicu protiv Fudbalskog kluba Teleoptik. Okupljanje za taj susret planirano je za 14. oktobar u etno-selu Stanišić pokraj Bijeljine, koja je stara baza reprezentativnih selekcija Republike Srpske. Tu bi trebalo da se pojave oni igrači koji su zadovoljili kvalitetom u nedavno odigranoj utakmica U23 i U21 reprezentacija Republike Srpske u Brodu. Takođe, poziv će dobiti i fudbaleri iz premijerligaških klubova koji odlukom selektora Branimira Tulića nisu bili pozvani na akciju „Dani fudbala“, jer je on već ranije imao uvid u njihove mogućnosti.

„Utakmica u Brodu poslužila nam je da izaberemo igrače za ovu akciju, a sastav će biti pojačan igračima iz premijerligaških klubova koje smo poštedjeli za nedavno odigrani susret. Nekolicina igrača opravdala je poziv u selekciju i spisak onih na koje računam uskoro će biti saopšten. Do kraja godine imamo još nekoliko planova po kojima ćemo nastaviti da sprovodimo akciju „Dani fudbala““, rekao je Tulić.

Selektori Srpske

Prvi selektor Srpske bio je Miloš Đurković, kojem je pomagao Mladen Katić, da bi poslije njega na klupu reprezentacije sjeo Velimir Sombolac, kojem je asistent bio Velimir Stojnić. Posljednji selektor RS bio je Borče Sredojević, koji nije vodio ekipu ni u jednom meču. Prvu utakmicu Republika Srpska odigrala je 1992. godine protiv selekcije tadašnje Republike Srpske Krajine (1:1) i do sada je igrala 15 mečeva, posljednji 9. avgusta 2001. godine protiv bijeljinskog Radnika (1:1).

(Glas Srpske)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se