15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Rijeka Sapna juče poplavila 39 kuća

Na području zvorničke opštine rijeka Sapna koja se juče izlila iz svog korita poplavila je 39 kuća – na Ekonomiji 18, u Đulićima 5, u Čelopeku 4, u Lupama 4, Šetićima 3, Ceru 3 i u Ristićima 2 kuće.

Nadležne opštinske službe su nakon obilaska terena utvrdile da je neprohodan most u Petkovcima, dok su u Gornjim Šetićima oštećeni put i pješački most.

Izlivanje Sapne koje je počelo u noći između utorka i srijede uzrokovala je voda koja se prilikom kišnih padavina slila sa Majevice u ovu rijeku. U toku jučerašnjeg dana, nakon što je pričinila veliku štetu, voda se povukla u svoje korito.

Izuzev Sapne, ostale rijeke na području zvorničke opštine, kao i Drina, nisu se izlivale iz korita.

Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović obišao je poplavljena područja i na licu mjesta se uvjerio u štete koje je ova rijeka nanijela stanovnicima zvorničke opštine.

– Majske poplave ostavile su nezapamćene posljedice koje ćemo sanirati godinama. Juče su nas pogodile nove poplave i to ista ona domaćinstva koja se nakon majskih poplava bore da u svojim domovima koliko–toliko ponovo stvore uslove za normalan život. Opština Zvornik će, zajedno sa Vladom Republike Srpske, nastaviti da pomaže svim ugroženim domaćinstvima, kao i da saniramo infrastrukturne štete koje su poplave iza sebe ostavile – rekao je načelnik Stevanović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se