23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Uručeni vaučeri za 74 domaćinstva

ZVORNIK – Danas su u zgradi opštine Zvornik uručeni vaučeri za 74 domaćinstva koja su pretrpjela štete od poplava na stambenim objektima i kućnom namještaju u visini preko 5.000 KM.

Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović rekao je da ovo nije prevelika pomoć, ali da, imajući u vidu trenutak u kome su nas poplave zadesile i obim poplavljenih domaćinstava, Vlada Republike Srpske u ovom momentu čini najviše što može.

– Mnogo ljudi je ostalo bez ičega i znamo da ovaj vaučer neće riješiti sve vaše probleme, ali vas molim da imamo strpljenja i snage da ovo izdržimo. Imajte razumijevanje i za brigu Vlade za ono što nas je sve zajedno snašlo, a vrijeme će pokazati da ćete biti obeštećeni u još značajnijoj mjeri, jer računamo na solidarnost čitavog svijeta, rekao je Stevanović u obraćanju građanima.

On je poručio i da se Opština Zvornik trudila da izađe u susret svugdje gdje je trebalo, da dođe do svake kuće i domaćina, da to što ima podijeli korektno i transparentno.

Stevanović je istakao da će se najkasnije u ponedeljak znati kod kojih preduzeća u zvorničkoj opštini će se moći uzimati roba na platne kartice.

Građani su danas dobili i sva neophodna pojašnjenja u vezi korišćenja platne kartice za čije je dobijanje osnov bila šteta od poplava pričinjena na objektu u kojem je stalno živjelo domaćinstvo i koristilo određen namještaj.

Na području zvorničke opštine majske poplave pričinile su štete na 215 stambenih objekata gdje je na 74 šteta procijenjena na više od 5.000 KM, a na ostalim je procijenjena na manje od 5.000 KM.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se