VIJESTIZvornik

Pogledajte kako izgleda klizište kod Starog mosta (foto/video)

ZVORNIK – Klizište u neposrednoj blizini mosta „Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića“ u Malom Zvorniku i dalje je aktivno, a zemlja i drveće koje sa sobom nosi završavaju u rijeci Drini.

Klizište u Malom Zvorniku kod Starog Mosta (24)

Stručnjaci iz Javnog preduzeća „Putevi Srbije“, koji su posjetili klizište, ocijenili su da je situacija izuzetno alarmantna i kritična.

Oni su rekli novinarima da se pokrenula visoka masa u dužini od 800 metara.

Prema njihovim riječima, mora se sačekati da se zaustave kiše i vode, nakon čega će se vidjeti kako će klizište biti sanirano.

Kako se moglo saznati, danas su klizište obišli i stručnjaci iz Francuske. A da je klizište pod stalnim nadzorom možete vidjeti na našim gotografijama

-Provjerena informacija, za sada nije ozbiljno ugrožen most i protočnost Drine – napisao je zamjenik načelnika opštine Zvornik Danijel Dragičević na svom Fejsbuk profilu – Klizište koje se otvorilo jeste ozbiljno ali nadležne službe sprovode aktivnosti kako ne bi došlo do težih posledica. Danas su i stručnjaci iz zvorničkog tj. republičkog (RS) Geozavoda obišli lokaciju i dali prijedloge za saniranje, kaže Dragičević.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?edit=vd&v=QblHa84OqSU]

U saradnji sa MUP-om Srbije juče je otvoren privremeni granični prelaz na Hidroelektrani ‘Zvornik’ na kojem rade pripadnici Granične policije BiH i MUP-a Srbije.

>>> Klizište u neposrednoj blizini Starog mosta i dalje aktivno (foto/video)

 

 

Tagovi

4 komentara

  1. sto malog ? valjda velikog,jer brdo ako sklizne ode drina tamo i poplavi lijevu obalu i naselja okolo

Back to top button
Close
Close