5.9 C
Zvornik
19. март 2024.

Jozo Kafadar ubijen sa četiri metka

ZENICA – Ubica je u Jozu Kafadara (69), poznatog privrednika, prvo ispucao dva metka u prsa, a nakon što je pao pored konja na zemlju, još dva metka u leđa, saznaju „Nezavisne“.

Ubistvo Joze KafadaraKomšije ubijenog Joze i Katice Kafadar policijskim istražiteljima su ispričale kako su nekoliko trenutaka prije pucnjeva Jozu čule kako preklinje: „Nemoj me ubiti, nemoj me ubiti, molim te“!

Jozo Kafadar likvidiran je u utorak oko 15.50 na svom imanju u selu Šušanj – Radonica, na granici opština Zenica i Vitez.

On je usmrćen sa četiri hica ispaljena iz automatske puške, a MUP ZDK, čiji su službenici zajedno sa kantonalnim tužiteljem Branislavom Tomašem obavili uviđaj, angažovao je sve timove operativnih službenika, kao i Jedinicu policije za podršku sa specijalno obučenim psima tragačima. Do zatvaranja ovog broja „Nezavisnih“ nije bilo uhapšenih.

„Bio je to divan čovjek i komšija. Ako nije mogao pomoći, sigurno nikome nije ni odmogao. Svi su još u šoku, ali i strahu“, kaže Andrija Međuseljac, mještanin Šušnja, sela kod Zenice.

Iz porodice Kafadar, u čijem je vlasništvu više preduzeća među kojima su najpoznatiji CM, odnosno „Cosmetic Market“, i „Ovnak“ u sklopu kojeg je lanac prodavnica mješovite robe, ali i auto-salon, i koje imaju više od 200 zaposlenika, juče je potvrđeno kako je njen najstariji član usmrćen u trenucima dok se nalazio na odmoru i dok je išao da jaše omiljenog konja. U trenutku pucnjave, kako saznajemo, vodio je konja pored sebe, a ne jahao.

„Nadamo se da će zajednički rad operativnih timova MUP-a rezultirati uspješnim rasvjetljavanjem ovog teškog krivičnog djela, koje je izazvalo uznemirenost građana, posebno na području naseljenog mjesta Šušanj“, rekla je Aldina Ahmić, portparol MUP-a ZDK.

Kako bi osigurali ličnu i materijalnu sigurnost mještana, a radi se većim dijelom o povratnicima hrvatske nacionalnosti, iz MUP-a ZDK angažovali su veći broj službenika.

„Kasno je sada ovo raditi! Vjerujte, otkako smo se vratili u selo, od nadležnih u opštini Zenica tražimo da nam uvedu rasvjetu u selo, ali nikada ništa nije urađeno. Osim prvih godina poslije rata, kasnije nije bilo incidenata, ali sada nas je strah i ozbiljno razmišljamo da se makar i privremeno preselimo kod rodbine u Vitez i Busovaču“, rekao je Zdenko Marković, mještanin.

Obdukcija je pokazala da je smrt nastupila usljed prostrelnih rana u predjelu grudi.

Tuga zbog sinova

Iako važi za jednu od finansijski imućnijih porodica u centralnoj BiH, porodica Kafadar u posljednje vrijeme nije uživala u radosti. Anto, jedan od trojice sinova Joze i Katice, poginuo je 18. aprila 2012. godine u saobraćajnoj nesreći nedaleko od Viteza. Njihov srednji sin Vlatko, koji je inače omiljen među poznanicima, trenutno se bori sa teškom bolešću, zbog čega je i napustio NK Vitez, klub kojeg je vodio i za čije je uspješne igre najzaslužniji. Sve je to, kažu nam komšije, u posljednje vrijeme narušilo porodičnu idilu Kafadarovih, koji imaju još jednog sina – Dragu.

(Nezavisne novine)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se