28.1 C
Zvornik
15. јун 2024.

Iako izgleda neuredno, ali efekat bijelih zubi je zagarantovan za samo jednu sedmicu!

Vjerujemo da je i vama dosadilo da vas svako malo bombarduju reklama za ovu ili onu pastu, a efekta biserno bijelih zubi i dalje nema. Da, u moru preparata koji izgleda više uništavaju zube i skidaju gleđ zuba nego izbjeljuju ne znamo kome vjerovati i koja je pasta zapravo i ona najbolja.

Pranje zuba aktivnim ugljemNo, ovo je po mnogima efektno. I prirodno!

Za bijele zube i izbjeljivanje nećete vjerovati potreban vam je aktivni ugalj! Da baš tako kako ste čuli, do blistavog osmijeha uz malo neuredno četkanje i neugodnost u ustima ali sa blistavim osmjehom koji je priznaćete ukras koji vrijedi i koji često koristimo.

Tamni dragulj prirodne medicine…

Jedan od najmoćnijih prirodnih lijekova koji pomaže kod niza bolesti, od dizenterije do posljedica radijacije, potpuno je besplatan i nalazi se u praktično kući svakoga od nas. Vjerovali ili ne radi se o običnom drvenom uglju.

Supstanca je poznata već vijekovima i odavno se primjenjuje u medicini. Egipatski doktori, pa i utemeljitelj moderne medicine Hipokrit, preporučivali su upotrebu uglja za liječenje trovanja, a američki Indijanci koristili su ga za kožne infekcije. Aktivni medicinski ugalj ima široku primjenu zbog svoje sposobnosti da na svoju površinu privuče druge supstance te ih tamo zadrži…

Aktivni ugaljNastaje obradom uglja u parnoj komori prilikom koje se on otvara, povećava mu se površina pa stoga može privući više tvari – jedna čajna kašika uglja mogla bi pokriti ukupnu površinu nogometnog stadiona.
Nema negativnih nuspojava, a Američka agencija za hranu i lijekove uvrstila ga je u prvu kategoriju (onu koja označava sigurne i efikasne lijekove) supstanci za primjenu prilikom akutnog trovanja.

NAČIN NA KOJI PERETE ZUBE AKTIVNIM UGLJENOM

Način za izbjeljivanje zuba je vrlo jednostavan. U posudici pripremite izmrvljen aktivni ugljen te mokru četkicu uvaljate u smjesu i perete zube. Nema potrebe da pritišćete i budete grubi prema zubima, trljajte zube normalno i lagano praveći kružne pokrete. Dovoljno je da perete do 3-4 minute te nakon što vodom isperete prvi krug u drugom zube operite normalnom pastom za zube koju inače koristite. Rezultati bi trebali biti vidljivi odmah nakon prvog pranja.

Nakon sedmice dana zubi bi trebali biti blistavo bijeli.

(Doznajemo.com)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se