VIJESTIZvornik

CIK oduzeo mandat predsjedniku zvorničke skupštine, Grujić nezavisni odbornik

Mehmedović novi predsjednik, Grujić nezavisni odbornik

Sjednica SO Zvornik (1)ZVORNIK – Lokalna Skupština u Zvorniku dobila je na današnjoj redovnoj sjednici novog predsjednika Mersada Mehmedovića, jer je dosadašnjem Nedimu Čiviću iz SDA po odluci Centralne izborne komisije (CIK), prestao mandat.

Naime, CIK je Čiviću oduzeo mandat, jer je duže od 6 mjeseci odjavio prebivalište iz mjesta u kome je izabran na funkciju odbornika. Kako je saopšteno danas, to je suprotno Izbornom zakonu BiH koji je propisao da „izabranom članu organa vlasti na svim nivoima prestaje mandat prije isteka vremena na koje je izabran ako odjavi prebivalište s područja izborne jedinice u kojoj je upisan u centralni izborni spisak da glasa i u kojoj je izabran, istekom roka od 6 mjeseci od dana odjave prebivališta.“

Čivić je novinarima pojasnio da je u januaru prošle godine odjavio prebivalište sa područja opštine Zvornik zbog liječenja djeteta na UKC Tuzla.

Sjednica SO Zvornik– Kao što je poznato, prema Zakonu o zdravstvu FBiH lica koja nemaju prebivalište na podruju jednog entiteta ne mogu ostvariti pravo na liječenje u tom entitetu čime sam se ogriješio o Izborni zakon – rekao je Čivić.

Prije nego je imenovan za predsjednika, Mehmedoviću je dodijeljen mandat kao sljedećem kvalifikovanom kandidatu sa liste SDA.

Na današnjoj sjednici Skupština je obaviještena i da je odbornik u Skupštini opštine Branko Grujić, na lični zahtjev napustio Klub odbornika SDS-a, te da će ubuduće djelovati kao nezavisni odbornik.

Tagovi
Prikaži više

Povezani članci

2 komentara

  1. Svaka čast Grujane, možda malo i kasno ali opet sa druge strane i nije. Kad si se ponovo politički angažovao ne znam kako nisi vidio da to nije onaj pravi SDS nego stranka samo dvojice ljudi i da tamo nema slobode govora i rada nego je sloboda ono što ti oni kažu da radiš, mislim da im je to narod od 2008. godine bezbroj puta ponovio.

Back to top button
Close
Close