5.9 C
Zvornik
19. март 2024.

Policijska uprava Zvornik obilježila Mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti

ZVORNIK – Povodom obilježavanja Međunarodnog mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti, policijski službenici Policijske uprave Zvornik su danas, u ulici Svetog Save u Zvorniku, ispred Osnovne škole, kao i na području svih policijskih stanica Uprave, vršili podjelu letaka pod nazivom „Snažna porodica-sigurna budućnost“.

Na promotivnom materijalu, prikazana je štetnost zloupotrebe opojnih droga, koji će pomoći roditeljima da prepoznaju ponašanje djeteta, odnosno da identifikuju prve simptome koji bi ukazali na eventualno konzumiranje opojnih droga.

Preduzimajući aktivnosti na sprečavanju, otkrivanju i dokumentovanju krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga na području PU Zvornik, za 11 mjeseci tekuće godine, policijski službenici su evidentirali 72 slučaja zloupotrebe opojnih droga. Nadležnim tužilaštvima podnijeto je 20 izvještaja o počinjenim krivičnim djelima iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, protiv 23 lica.

Za proteklih 11 mjeseci ove godine, policijski službenici PU Zvornik su oduzeli oko 1150 grama opojne droge „marihuana“, 23 sjemenke opojne droge „kanabis“, dva grama opojne droge „hašiš“ i 58 komada medicinske droge.

Ovom prilikom apelujemo na sve građane ali i na institucije da se uključe u aktivnosti sprečavanja zloupotrebe opojnih droga, kako bi prije svega zaštitili djecu ali i ostale građane od bolesti zavisnosti.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se