5.9 C
Zvornik
19. март 2024.

Šta vaša omiljena boja govori o vama?

Možda ste primijetili da vas tokom različitih perioda privlači određena boja. To je normalno, jer označava neku promjenu koja se dešava u vama. Šta vaša omiljena boja govori o vama?

Bijela

Bijela boja simbolizuje čistoću i nevinost, a osobe koje vole ovu boju teže savršenstvu i jednostavnosti. Međutim, one koje i u zrelim godinama stavljaju bijelu ispred drugih znači da su mladalačkog duha ili žude za danima kada su to i bile.

Siva

Siva predstavlja zlatnu sredinu, sponu između crne i bijele, tako da i osobe kojima je ovo omiljena boja karakteriše pribranost i smirenost. Kroz život obično idu „hladne glave“, uvijek spremne na kompromis. Uglavnom su veoma ambiciozne, radoholičari, vrlo oprezni u svemu što rade.

Roze

Sama boja je nježna i obično se vezuje sa lijepe emocije. Osobe koje uživaju u ovoj boji obično na prvo mjesto stavljaju ljubav. Ova ljubav nije nužno prema partneru, već svemu što ih okružuje. Veliki su sanjari koji teže sigurnosti, tako da im je porodica najbitnija i imaju razvijen jak majčinski instikt.

Narandžasta

Narandžasta se vezuje za velike hedoniste. Uživaju u svemu što rade, uvijek spremni na zabavu i veoma omiljeni u društvu. Energični su, tako da nerijetko imaju burnije reakcije. Pored toga mana im je neodlučnost, ali ih krasi životni elan, neustrašivost i znatiželja.

Žuta

Omiljena boja pustolova. Uvijek spremni na nove stvari, veseli sa izraženim smislom za humor i osjećajem za posao. Kao boja, žuta simboliše mudrost i intelekt, tako da su njeni ljubitelji uglavnom osobe čvrstih stavova, kreativne i pune novih ideja, spremne da ih podijele.

Crvena

Prva asocijacija za ovu boju predstavlja strast, međutim ona predstavlja i snagu, zdravlje i vitalnost. Osobe kojima je ovo omiljena boja se veoma ambiciozne, snažnog karaktera i često impulsivne. Pronicljivost i optimizam su još neke vrline koje ih krase. Mana im je što teško podnose kritiku i uglavnom su nesvjesni svojih nedostataka.

Plava

Osobe koje vole plavu često su odlični prijatelji. Pune su empatije i brige prema ljudima, i drugi im se uglavnom dive zbog njihove odlučnosti i čvrstih stavova. Karakteriše ih konzervativnost, tako da nisu fleksibilne i spremne na kompromis. Odane i vjerne su svojim prijateljima, isto očekuju i od njih, upravo zbog toga su često sumnjičave i ljubomorne na „treće članove“.

Zelena

Zelena je boja mira i harmonije, što upravo karakteriše i osobe kojima je ovo omiljena boja. One su iskrene i staložene i mir im predstavlja najbitniju stavku na svim životnim aspektima. S obzirom da su veoma fine i skromne, uglavnom su predmet iskorištavanja loših prijatelja.

Ljubičasta

Ove osobe su veliki individualci, koji se teško uklapaju u kalup. Žele uvijek da budu jedinstvene i teško im pada autoritet, tako da u poslu teže visokim položajima. Temperamentne su i uglavno imaju talenat za razne umjetnosti. Odbrambeni mehanizam kojim se nerijetko služe predstavlja sarkazam.

Crna

Crna je boja otmjenosti i dostojanstva. Osobe koje je vole su uglavnom diskretne i pomalo tajnovite. Ova boja može da znači i potiskivanje želja i ciljeva, što može da utiče na njihovu emotivnu stranu. Teško se otvaraju, drže sve za sebe, ali su odlični prijatelji uvijek spremni da se nađu kada je to potrebno.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se