18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

12 članova FIFA ne zna ko je prvak svijeta

Početak Kongresa FIFA počeo je otkrivši jednu poražavajuču činjenicu – čak 12 članova Kongresa ne zna ko je aktuelni prvak svijeta u fudbalu!

Redovni godišnji Kongres FIFA (67) održava se u Bahreinu, a na njegovm otvaranju su se članovi obrukali kod pitanja ko je osvojio posljednje Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu.

Predsjednik FIFA Đanin Infantino, koji je zamijenio dugogodišnjeg čelnika organizacije Sepa Blatera prošle godine, rekao je na otvaranju da se FIFA potpuno tramsformiše.

„Gradimo novu reputacju FIFA poslije svega što se dogodilo. Preuzeli smo organizaciju kada se našla na najnižoj tački. Ovde više nema mjesta za one koji zloupotrebljavaju fudbal“, rekao je Infantino.

Posljednjih nekoliko godina FIFA se nalazi u centru korupcionog skandala u koji je usključeno na desetine njenih zvaničnika, mahom iz latinoameričkih zemalja, a mnogi su već osuđeni za zloupotrbenu položaja, uglavnom od strane federalnog suda SAD.

„Nisu fer oni koji kritikuju novu organizaciju, koja je uvela transparentnost, kontrolu i etičke norme. Mnogo je lažnih vijesti i alternativnih činjenica koje kruže u vezi sa FIFA. Pljuvanje FIFA je postalo nacionalni sport u nekim zemljama“, istakao je Infantino.

On je prokomentarisao i kritike koje je FIFA dobila zbog smjene pojedinih članova Etičkog komiteta.

„U prošlosti su mnogim stručnjaimca isplaćeni milioni, zaposleni su od FIFA da pomognu FIFA. A šta su uradili? Samo su udarili pečat na bolestan i pokvaren sistem. Gdje su svi ti samoproklamovani gurui i stručnjaci. Jednostavno su nestali. Ja neću, mi nećemo prihvatiti „doronamjerne“ savjete bilo kog pojedinca koji nije uspio da zaštiti fudbal“, zaključio je Infantino.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se