10.4 C
Zvornik
26. април 2024.

Saradnja „Alumine“ i „Boksita“ na visokom nivou

ZVORNIK – Kompanije „Alumina“ iz Zvornika i „Boksit“ iz Milića, kao strateški poslovni partneri, imaju uspješnu poslovnu saradnju, istaknuto je danas u Zvorniku, na sastanku rukovodstva ova dva najveća privredna subjekta u regiji Birač.

Kako je rečeno, obje kompanije ostvaruju pozitivne poslovne rezultate, te imaju pravilno razumijevanje i dobar partnerski odnos.

Predsjednik Upravnog odbora „Alumine“ Darko Lakić kaže da je kompanija „Boksit“ najznačajniji dobavljač zvorničke fabrike i da je ovo jedan od prvih sastanaka rukovodstva dva strateška partnera otkako je došlo do promjene na čelu Upravnog odbora „Alumine“.

-Drago mi je što je danas delegacija „Boksita“ na čelu sa predsjednikom kompanije gospodinom Rajkom Dukićem u radnoj posjeti „Alumini“, – rekao je Lakić.

On kaže da ove dvije kompanije imaju kontinuitet dobre i uspješne poslovne saradnje.

„Naša saradnja i u prethodnom periodu je bila na visokom nivou. Ne postoji nijedan razlog da ne bude nastavljena i u narednom vremenu“, istakao je Lakić.

Članovi menadžmenta Alumine
Članovi menadžmenta Alumine

Predsjednik kompanije „Boksit“ mr Rajko Dukić izrazio je zadovoljstvo imenovanjem Darka Lakića za predsjednika Upravnog odbora „Alumine“.

„Mislim da je ovo najbolje rješenje koje se moglo naći“, rekao je Dukić, poslije situacije koja je duže vrijeme vladala u vezi zvorničke fabrike, što je stvaralo određenu nervozu i strah kod zaposlenih, te poslovnih partnera i banaka. Radi se, istakao je Dukić, o obrazovnom, stručnom i odgovornom menadžeru, dobrom za saradnju.

„Mislim da će gospodin Lakić vrlo brzo okupiti tim uspješnih ljudi koji mogu da nose ne samo tekuću proizvodnju na bazi matične proizvodnje, nego i kad je u pitanju razvoj novih proizvoda“, naglasio je Dukić.

Predsjednik kompanije „Boksit“ mr Rajko Dukić podvukao je da su zvornička „Alumina“ i milićki „Boksit“ svijetli primjeri na poslovnoj mapi Republike Srpske i BiH, te razgovore sa menadžmentom zvorničke fabrike ocijenio korisnim, dobrim i poželjnim.

„Na današnjem sastanku dogovorili smo se oko tekuće i buduće saradnje vezano za proizvodnju rude, dinamiku isporuka i cijena, ali i o drugim oblicima naše poslovne saradnje“, istakao je Dukić.

On je rekao da je kompanija „Boksit“ preuzela značajan dio prevoza roba iz fabrike na evropsko i svjetsko tržište.

Delegacija kompanije Boksit
Delegacija kompanije Boksit

„Mi smo spremni da povećamo taj obim, naravno pod tržišnim okolnostima“, naveo je Dukić, i dodao da kompanija „Boksit“ ima i značajnu proizvodnju drugih roba, prije svega iz oblasti hrane koju, pored ostalih, prodaje i „Alumini“.

Dukić je najavio da će ovih dana, pod veoma povoljnim uslovima, zaposleni u kompaniji „Alumina“ moći kupovati robu u „Boksitovom“ poslovnom centru u Karakaju kod Zvornika.

„Kompanija „Boksit“, u svom proizvodnom i trgovačkom programu, ima oko 10.000 artikala dostupnih za široku upotrebu“, rekao je Dukić.

Predsjednik milićke kompanije izrazio je očekivanje da će vrijednost realizacije poslova „Boksita“ sa „Aluminom“, u 2016. godini, biti oko 32 miliona konvertibilnih maraka.

Na današnjem sastanku u „Alumini“, pored predsjednika Upravnog odbora Darka Lakića, učestvovali su i članovi menadžmenta zvorničke kompanije, Radislav Filipović, direktor sektora Marketing, Zoran Obrenović, direktor Sektora za razvoj, Biljana Eskić, direktor Komercijalnog sektora, i Vladimir Krstić, direktor Sektora za ekonomiku i finansije. U delegaciji „Boksita“, pored predsjednika kompanije mr Rajka Dukića, bili su Gordana Zarić, izvršni direktor Kompanije, Dragan Simić, izvršni direktor sektora „Saobraćaj“, Branka Mojević, izvršni direktor sektora „Komercijalno-proizvodni poslovi“, i Vesna Mirović, izvršni direktor sektora za Finansijski inženjering.

Kompanija „Alumina“ zapošljava oko 1.250 radnika, dok u „Boksitu“ radi oko 640 zaposlenih.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se