8.1 C
Zvornik
19. март 2024.

Osuđen saučesnik u protivpravnom prekidu trudnoće

BIJELJINA – Radoslav Popović danas je u Osnovnom sudu u Bijeljini osuđen na jedinstvenu kaznu od dvije godine i tri mjeseca zatvora nakon priznanja krivice za otmicu i protvpravni prekid trudnoće izvršen 1997. godine.Popović je proglašen krivim kao saizvršilac u grupi koja je na svirep način otela jednu ženu i prinudila je na prekid trudnoće u sedmom mjesecu.

Sud je za otmicu izrekao dvije godine zatvora, a godinu za protivpravni prekid trudnoće. Kazna je objedinjena na dvije godine i tri mjeseca zatvora.

U kaznu se Popoviću uračunava i vrijeme provedeno u pritvoru od januara ove godine.

Zločin se dogodio u septembru 1997. godine kada je iz porodične kuće u Bijeljini oteta dvadesetsedmogodišnja žena, nakon čega joj je u Loparama izvršen nasilni prekid trudnoće u sedmom mjesecu.

Za ovo djelo Dragomir Kerović iz Lopara osuđen je 2004. godine na četiri i po godine zatvora, nakon sudskog procesa koji je trajao šest godina.

Kerović je sa djevojkom kojoj je izvršen nasilni prekid trudnoće bio u kratkoj vanbračnoj vezi.

Kao njegovi saučesnici osuđeni su Milan Milovanović na tri godine zatvora i Živan Ilić na godinu zatvora.

Popović je bio nedostupan pravosuđu jer je odselio u Kanadu, a pronađen je i izručen u januaru prošle godine, od kada se nalazi u pritvoru u Okružnom zatvoru u Bijeljini.

On danas nije prisustvovao izricanju kazne.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se