Najljepše zime imaju ime – Jahorina. Bio je ovo slogan jedne turističke kampanje kojom su ljubitelji zime pozivani na olimpijski planinu. Prošlo je od tada skoro deset godina i za to vrijeme je skoro svaki skijaš iz regiona bio na Jahorini.

Ova planina doživjela je rekordnu pojećenost u prethodnoj deceniji, a sa većim brojem posjetilaca došlo je do širenja ponude. Izgrađene su desetine kilometara novih staza, na vrhu planine je urađeno vještačko jezero, skijaši se do vrha voze gondolom i svake godine uživaju u sve raznovrsnijem sadržaju na planini.

Izgrađeno je nekoliko novih hotela i apartmansih kompleksa. Poseban dio posvećen je očuvanju starih objekata po kojima je Jahorina i prepoznatljiva.

Duga tradicija turizma

Na samom ulazu na olimpijsku planinu nalazi se Rajska dolina. Mjesto sa najljepšim pogledom na plato Poljice odakle polazi gondola, na plato koji je simbol Jahorine. Zimi je ovo mjesto sa koga se ide na skijanje, bordanje, šetnju planinskim stazama i uživanje u najljepšim zimama. Proljeće i ljeto u Rajskoj dolini imaju posebne čari i tada ovo postaje oaza mira i tišine, vazduha koji miriše na jahorinske trave i borove. I baš na tom mjestu je hotel izgrađen prije 100 godina. Prije tri godine dobio je potpuno novo ruho. Hotel je danas u vlasništvu Ugostiteljskog servisa Vlade Republike Srpske.

„Rajska dolina“ jedan je od najluksuznijih hotela na Jahorini, izuzetno posjećen tokom cijele godine.

O hotelu i sadržajima koji nude gostima razgovarali smo sa Andrijanom Mađarevćić, menadžerom prodaje.

„Hotel je renoviran na stotu godišnjicu postojanja i to od strane Ugostiteljskog servisa Vlade Republike Srpske. Imamo 92 sobe i dva apartmana, što je 190 osnovnih i 20 pomoćnih ležajeva. Radimo tokom cijele godine, a najveći broj gostiju imamo tokom zimske sezone od decembra do sredine marta“, kaže Andrijana.

Luksuzan smještaj u najljepšem dijelu Jahorine

Luksuzan smještaj, odlična pozicija na planini i veliko interesovanje gostiju bili su presudni za odluku da se još jedan stari objekat renovina kako bi „Rajska dolina“ imala više ležajeva. Prošle godine otvoren je objekat „Rajska dolina lux“. Ovdje je 18 apartmana i 20 soba.

„Oba hotela imaju svoje restorane, lobi bar, kamin salu, skijašnicu. Osim toga, „Rajska dolina“ ima i dječju igraonicu, teretanu, spa dio i prostor za masažu“, dodaje Andrijana.

Skijaši svoju opremu mogu izabrati u skijašnici hotela, tako da o skijama, pancericama, kacigama i štapovima ne moraju razmišljati. Sva potrebna oprema za beskrajno uživanje na jahorinskim stazama čeka ih u hotelu.

Odlični utisci tokom boravka

Na najpopularnijim svjetskim platformama za rezervaciju hotelskog smještaja „Rajska dolina“ ima izuzetne recenzije. Gosti preporučuju boravak zbog odlične lokacije, smještaja, hrane i osoblja.

Ovaj hotel sa 4 zvjezdice gostima nudi udoban smještaj u posebno dizajniranom ambijentu. Bogata gastronomska ponuda učiniće boravak na planini još boljim i potvrditi da je ovo  mjesto na koje se vraća. Jer, najljepše zime su na Jahorini, a Jahorina je najljepša u „Rajskoj dolini“.

lg.php?bannerid=0&campaignid=0&zoneid=231&loc=https%3A%2F%2Fbanjaluka