17 C
Zvornik
26. април 2024.

U Bratuncu izgorjela kuća Vojina Pavlovića

U bratunačkom selu Buljim u požaru je izgorjela obnovljena kuća predsjednika Udruženja građana „Istočna alternativa“ Republike Srpske Vojina Pavlovića.

Pavlović je rekao Srni da je policija obavila uviđaj i da se nada i vjeruje da će otkriti ko je izazvao požar.

On ističe da je tek naredne sedmice trebalo da priključi struju i da uzrok požara ne može bude strujni kontakt.

„Mislim da žele da me uplaše da odustanem od borbe za nacionalne interese srpskog naroda i samostalnost Republike Srpske. Isključujem bilo kakvu vezu ovog slučaja sa nedavnim referendumom za opoziv načelnika bratunačke opštine“, istakao je Pavlović.

On je podsjetio da mu već godinu dana stižu telefonske prijetnje, a da je posljednju dobio od izvjesnog hodže iz Mostara, što je prijavljivao policiji, ali niko zbog toga nije odgovarao.

„Nisu procesuirani ni učesnici muslimanskog takozvanog marša mira koji su mi palili sijeno, rušili ogradu, razbacivali drva prilikom prolaska kroz selo koje je u ratu uništeno i svake godine mu pričinjavaju dodatnu štetu, ne dozvoljavajući njegovu obnovu“, pojašnjava Pavlović.

On je zatražio policijsku zaštitu članova porodice i najavio nastavak aktivnosti i borbe nacionalne interese srpskog naroda i što tješnju saradnju i vezu sa bratskom Rusijom.

Iz Policijske uprave Zvornik Srni je potvrđeno da je sinoć oko 22.00 časa prijavljeno da u selu Buljim u mjesnoj zajednici Kravica gori tek obnovljena drvena kuća čiji je vlasnik lice čiji su inicijali V.P.

U policiji kažu da je vatra ugašena oko 23.00 časa, te da je o požaru obaviješteno Osnovno javno tužilaštvo Bijeljina koje je naložilo da se preduzmu sve mjere i radnje radi rasvjetljavanja ovog slučaja i da se dostavi izvještaj o sprovedenim aktivnostima.

Iz Udruženja građana „Istočna alternativa“ osudili su ovaj, kako je navedeno, zločinački čin, ocijenivši da je ovo direktna prijetnja i ugrožavanje života Pavlovića kao i članova njegove porodice.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se