17 C
Zvornik
26. април 2024.

Most na Savi i autoput povezaće narod i privrede Srbije i Srpske

SREMSKA RAČA – Ministar komunikacija i transporta BiH Vojin Mitrović izjavio je tokom obilaska gradilišta mosta na Savi u Sremskoj Rači da auto-put koji Srbija gradi i ovaj most povezuje narod i privrede, kao preduslov razvoja zemalja regiona.

-Mostovi grade i unapređuju saradnju između zemalja regiona i stvaraju preduslove za brži razvoj i bolji život građana u Srbiji, Republici Srpskoj i BiH – rekao je Mitrović.

On je naveo da će u ovom velikom projektu biti izgrađen zajednički granični prelaz, koji će se nalaziti u Srbiji, što će dovesti do bržeg i jeftinijeg transporta u regionu.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je tokom posjete gradilištu mosta preko rijeke Save na dionici auto-puta Sremska Rača-Kuzmin, da Srbija u ovom trenutku ulaže 15 miliona evra u projekte regionalnog povezivanja.

-Sve je u tome da se živi bolje, da povezujemo ljude sa obe strane i Drine i Save i da učinimo sve da ljudi zaista mogu da ostanu na ovim prostorima i da ne odlaze u neke druge države – poručila je Mihajlovićeva.

Obilasku gradilišta prisustvovao je i ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović, koji je istakao značaj novog mosta i auto-puta prema Republici Srpskoj, te naveo da o tome svjedoči činjenica da je Srpska već završila eksproprijaciju na svojoj strani i ima planske dokumente koji će omogućiti izgradnju dionice auto-puta od Rače do Bijeljine.

Popović je poručio da će to ojačati izuzetnu saradnju Srbije i Republike Srpske i izrazio nadu i Srbije i BiH.

Posjeti gradilištu prisustvovali su i turski ambasador u Srbiji Tanžu Bilgič, predstavnik turske kompanije „Tašjapi“, kao i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Most na Savi u Sremskoj Rači dio je budućeg auto-puta ka Bijeljini, a vlast u Republici Srpskoj je izgradnju auto-puta od Beograda do Banjaluke označila kao nulti prioritet.

Ukupna dužina mosta biće 1,3 kilometra, od čega je 330 metara čelična konstrukcija nad rijekom.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se