10.4 C
Zvornik
19. март 2024.

Uručeni ugovori o zapošljavanju i samozapošljavanju

ZVORNIK – U Zvorniku su danas podijeljeni ugovori poslodavcima i preduzetnicima kojima su odobrena sredstva po projektima Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske za 2017. godinu.

Direktor Zavoda za zapošljavanje Miroslav Vujičić rekao je da je ukupna odobrena vrijednost kroz projekte za grad Zvornik 600.000 KM.

„Odobrena su sredstva za 43 poslodavca sa teritorije grada Zvornika koji će zaposliti 106 lica, dok je samozapošljavanje, odnosno pokretanje biznisa odobreno za 20 lica. Ovo je za našu instituciju uvijek svečan trenutak, kada uručujemo ugovore licima koji su prošli na našim projektima. Ovaj broj nije mali i sve što radimo u Zavodu fokusirano je na smanjenje broja nezaposlenih u Republici Srpskoj. Evidentan je konstantan pad broja nezaposlenih, a ovdje u Zvorniku je na evidenciji Biroa 4.500 lica, što je za oko 10 posto manje nego u istom periodu prošle godine“, rekao je Vujičić.

Uručivanje Ugovora o zapošljavanju i samozapošljavanju

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović zahvalio se Zavodu za zapošljavanje na projektima kroz koje zapošljavaju lica sa evidencije nezaposlenih.

„Zahvalni smo i poslodavcima koji su se odlučili da zaposle radnike kroz različite projekte, kao i licima koji pokreću poslove za samozapošljavanje i svima im želim uspjeh u radu“, rekao je Ivanović.

Zapošljavanje i samozapošljavanje omogućeno je u okviru „Projekta podrške samozapošljavanju“, „Projekta podrške zapošljavanju Roma u Republici Srpskoj“, „Zajedno do posla“ „Projektu sticanje radnog iskustva mladih visoke stručne spreme u statusu pripravnika“ i „Projektu podrške zapošljavanju lica iznad 50 godina“.

Uručivanje Ugovora o zapošljavanju i samozapošljavanju

Vujičić je napomenuo i da se, pored projekata u okviru kojih su danas dijeljeni ugovori, očekuje i realizacija projekta regresnog plaćanja doprinosa u privredi za 2017. godinu.

„Poslodavci će imati mogućnost da apliciraju na projekat koji ćemo raditi zajedno sa Vladom Republike Srpske gdje ćemo kroz regresno plaćanje doprinosa plasirati 16 miliona KM za novozaposlena lica isključivo u privredi. Očekujemo da Vlada usvoji odluku o podjeli tih sredstava i nakon toga ćemo raspisati javni poziv za taj projekat“, najavio je Vujičić.

On je saopštio i da je, prateći teritorijalnu organizaciju Republike Srpske, došlo do reorganizacije samog Zavoda, odnosno formirana je Filijala Zvornik koja će sa radom početi 1. avgusta ove godine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se