14.3 C
Zvornik
26. април 2024.

Centri javne bezbjednosti postaju policijske uprave

BANJALUKA – Centri javne bezbjednosti i stanice javne bezbjednosti trebalo bi da odu u istoriju, a umjesto njih da zažive policijske uprave ukoliko budu usvojene predložene izmjene Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima.

Ove izmjene juče je usvojila Vlada RS, a njima su predviđene i druge novine u policiji. Pooštreni su uslovi koje će morati da ispune kandidati za direktora policije i ubuduće će umjesto tri morati imati pet godina radnog iskustva. Radnici MUP-a koji na dan stupanja izmjena zakona budu imali više od 20 godina efektivnog radnog staža na poslovima stručne spreme biće oslobođeni polaganja stručnog ispita.

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač ranije je rekao da će formiranjem policijskih uprava imati bolju pokrivenost cijele Srpske te da će nivo rada i odgovornosti biti podignut.

– U Hrvatskoj, Srbiji i FBiH već rade na takav način. Moramo pratiti sve novine koje se dešavaju u policijskom radu – rekao je Lukač.

Ministri su juče usvojili i prijedloge zakona o visokom obrazovanju i izmjena Zakona o muzejskoj djelatnosti i Zakona o zaštiti potrošača u RS. Vlada je dala zeleno svjetlo na elektroenergetski bilans RS za 2017. godinu kojim je planirana proizvodnja 7.606,87 gigavat-časova struje, što je za 5,72 odsto više od ovogodišnjeg plana, javlja Glas Srpske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se