8.1 C
Zvornik
19. март 2024.

Pokušaj otmice djevojčica na Kosovu?

Tri maloljetne djevojčice srpske nacionalnosti iz sela Stanišor, u opštini Novo Brdo, presrela su sinoć oko 18 časova dvojica neidentifikovanih muškaraca, a roditelji strahuju da se radi o pokušaju otmice.

Ovo je sinoć javila TV „Puls“ iz Šilova koja navodi da su dvojica muškaraca bili u vozilu marke „golf 2“, da su govorili albanskim jezikom i da su djevojčice koje su stare između 11 i 12 godina rukom pozivali da uđu u automobil.

Mogući incident je spriječila pojava policajca u civilu koji je, nakon posla, šetao psa glavnom ulicom tog mjesta.

„Vraćale smo se iz škole u Gornjem Kuscu kada se naglo zaustavio plavi ‘golf’ ispred nas, a dvojica ljudi su počela da nešto pričaju na albanskom jeziku i pokazuju rukom da uđemo u kola. Mi smo se uplašile i odmah sam telefonirala kući. Kada se pojavio komšija sa psom, obojica su brzo sela u auto i otišli u nepoznatom pravcu“, ispričala je jedna od djevojčica ocu, koji strahuje da je to bio pokušaj otmice.

Slučaj je prijavljen policiji, koja se ubrzo pojavila na mjestu događaja i uzela izjave od očevidaca.

„Do prije koju godinu djeca iz Stanišora koja nastavu pohađaju u susjednom selu Gornje Kusce kombijem su išla u školu, a sada, kada je taj prevoz ukinut, prinuđena su da idu kilometar i po pješice, i po kiši i po suncu svakog dana“, izjavio je mještanin Slobodan Stević.

Ovo nije prvi put da nepoznata lica presreću djevojčice u Stanišoru upućujući im neprimjerene poruke.

U multietničkom selu Stanišor, opština Novo Brdo, danas živi oko 300 Srba i pedesetak Albanaca.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se