5.9 C
Zvornik
19. март 2024.

Uspjesi mlađih selekcija Fudbalskog kluba „Jedinstvo“ iz Roćevića

ZVORNIK/ROĆEVIĆ – Pri Fudbalskom klubu „Jedinstvo“ iz Roćevića, koji se takmiči u Regionalnoj ligi, grupa Istok, već šest godina uspješno radi Škola fudbala u kojoj se odgajaju mladi fudbaleri za pionirske i kadetske selekcije, ali i za prvi tim. Mnogi od talentovanih fudbalera su postali članovi renomiranih klubova u Srbiji i Republici Srpskoj u svojim kategorijama.

Školu fudbala i mlađe selekcije vode treneri Brano Radić i njegov sin Pavle. Najveće zasluge za rad kako prvog tima, tako i za mlađe selekcije imaju Milorad Pisić, Miroslav Pisić, Branislav Jović i Saša Pisić.

Ove godine pionirska i kadetska ekipa su ubedljivo svojile prvo mjesto u Drugoj omladinskoj ligi, grupa Birač.

– Pioniri već tri godine nisu izgubili nijednu utakmicu u svom uzrastu, a ove godine su bili prvi ispred ekipe Milića, dok su kadeti bili najbolji ispred ekipe Bratstva iz Bratunca. U obje selekcije ima dosta veoma talentovanih fudbalera. U pionirima se isticao Vladan Damjanović koji je u ligi postigao 20 golova. U kadetimna su najbolji strijelci sa po 10 golova bili Neven Ristić, Srđan Damjanović i Savo Stojanović. Pored uspjeha u ligi, imali smo dosta uspjeha i pobjeđivali na turnirima u Brčkom, Han Pijesku, Sokocu i drugim mjestima, rekao nam je Brano Radić, koji je dugo godina bio trener Drine iz Zvornik i drugih klubova.

Koliko se uspješno radi u Školi fudbala Jedinstva, govori podatak da su u prvim tim, ove godine prekomandovani kadeti, Milan Ilić, Peđa Ristić te Darko, Slaviša i Nikola Stevanović.

– Dosta mladih igrača iz naših mlađih selekcija sada su članovi renomiranih kubova. Među njima se izdavajaju Saša Perić /17 godina/ koji je član Crvene zvezde iz Beograda i reprezentativac Bosne i Hercegovine. Nemanja Jović ima 14 godina i nastupa za mlađe selekcije beogradskog Partizana. Bojan Krstić i Siniša Vidaković su članovi ekipe Zvijezde 09 iz etno sela Stanišić, a Milan Krstić je u bijeljinskom Radniku. Afirmaciju u kadetima Drine iz Zvornika traže Elvir Majlović, Stefan Stojanović, Saša Lukić, Predrag Ristić i Milan Ilić, rekao nam je Pavle Radić, ranije uspješan član mlađih selekcija Drine iz Zvornika.

D.Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se