8.1 C
Zvornik
19. март 2024.

Izgraditi spomen-obilježja na svim stratištima

ZVORNIK – Skupština Udruženja ratnih vojnih invalida /RVI/ Zvornik usvojila je finansijski i izvještaj o radu za prošlu godunu, te Plan rada za ovu godinu.

Predsjednik Udruženja RVI Dragislav Mijanović rekao je, nakon Skupštine, novinarima da je Planom rada za 2016. godinu predviđeno da se članovi Udruženja više angažuju na realizaciji podizanja spomen-obilježja poginulim borcima i civilnim žrtvama rata po zvorničkim mjesnim zajednicama gdje su bila najviša stratišta u poslednjem ratu.

Mijanović je rekao da će Udruženje RVI i dalje insistirati kod nadležnih lokalnih vlasti da se urede arhitektonske barijere za nesmetan ulazak invalida u ustanove ili institucije, kako bi sami mogli da obavljaju određene poslove i izrazio očekivanje da će svi prilazi ustanovama biti na adekvatan način urađeni najduže za dva mjeseca.

On je dodao da je Planom rada predviđeno da se organizuju i sportsko-ribiolovna i druga takmičenja za ratne vojne invalide u cilju što zdravijeg života ove kategorije.

Govoreći o zapošljavanju ratnih vojnih invalida i njihove djece, Mijanović je rekao da je u ovoj oblasti napravljen pomak.

„U kompaniji ‘Alumina’ zaposleno je šestoro djece ratnih vojnih invalida, jedno dijete iz ove kategorije u sportsko-trgovinskoj radnji, a imamo obećanje da će jedna broj ratnih vonih invalida biti zaposlen u Regionalnoj deponiji Crni vrh, koja bi uskoro trebalo da bude završena“, rekao je Mijanović.

Mijanovć je rekao da je zadovoljan saradnjom Udruženja RVI sa Gradskom upravom, dodavši da je Zvornik jedan od rijetkih gradova, ili opština u Republici Srpskoj, koji iz budžeta izdvaja odgovarajući iznos sredstva za potrebe Udruženja ove populacije.

„Prošle godine iz budžeta je za potrebe Udruženja bilo izdvojeno 25.000 KM i 8.000 KM za lijekove, dok je za ovu godinu ta budžetska stavka povećana, što svakako doprinosi uspješnijem radu ovog udruženja da se lakše nosi sa svim problemima koji su prisutni, jer se radi o ljudima koji su teški invalidi, odnosno u ratu su izgubili dijelove tijela“, rekao je Mijanović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se