10.4 C
Zvornik
19. март 2024.

Srbija dobila novu Vladu

BEOGRAD – Poslanici Skupštine Srbije izabrali su večeras novu Vladu Srbije na čijem je čelu premijer Aleksandar Vučić.

Srbija dobila novu Vladu (2)Za izbor Vlade Srbije je glasalo 198 poslanika, protiv je 23, dok je zdržano bilo šest poslanika a jedan poslanik nije glasao i to je Nenad Čanak, lider LSV, prenosi B 92.

Ukupno je glasalo 228 poslanika. Izboru nove vlade prisustvovao je i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, patrijarh Irinej, diplomate i vjerski predstavnici.

Članovi vlade su zatim pročitali zakletvu:

„Zaklinjem se na odanost Republici Srbiji i svojom čašću obavezujem da ću poštovati Ustav i zakon, da ću dužnost člana vlade vršiti savesno, odgovorno i predano i biti posvećen očuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbije“.

Zatim su je posebno potpisali za skupštinskom govornicom.

Srbija dobila novu VladuIvica Dačić je prvi potpredsjednik vlade i ministar spoljnih poslova, a potpredsjednica vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture je Zorana Mihajlović.

Rasim Ljajić biće potpredsjdnik vlade i ministar trgovine, telekomunikacija i turizma. Četvrto potpredsedsjedničko mesto u vladi biće Kori Udovički koja je izabrana i za novu ministarku državne uprave i lokalne samouprave.

Novi-stari ministar finansija je Lazar Krstić, a za ministra privrede izabran je Dušan Vujović.

Kadrovi Socijalističke partije Srbije u novoj vladi su ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević-Boškovići i ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić.

Srbija dobila novu Vladu (1)Funkciju ministra pravde obavljaće Nikola Selaković, ministar prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić, a ministar zdravlja je Zlatibor Lončar. Ministar kulture i informisanja ostaje Ivan Tasovac.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je Aleksandar Vulin, a ministar odbrane Bratisalav Gašić. Na čelo Ministarstva unutrašnjih poslova dolazi Nebojša Stefanović, a ministar omladine i sporta ostaje Vanja Udovičić.

Za ministre bez portfelja izabrani su Velimir Ilić i Jadranka Joksimović.

(B92)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se