33.4 C
Zvornik
17. јул 2024.

Zamjenik direktora SIPA pobjegao u Hrvatsku kada je saznao da mu se sprema hapšenje

Zoran Galić, zamjenik direktora SIPA i nekadašnji direktor Granične policije BiH pobjegao je u Hrvatsku nakon što je saznao da mu se sprema hapšenje u akciji koju realizuju Tužilaštvo BiH i MUP Republike Srpske!

Kako je potvrđeno iz Tužilaštva u akciji je uhapšen pomoćnik komandira Jedinice Granične policije BiH u Trebinju Blagoje Milović, te državljanin Hrvatske Ivica Bago, dok je Galić u bjekstvu.

Osumnjičeni su za organizovani kriminal, nedopušten promet akciznih proizvoda, zloupotreba položaja ili ovlaštenja i drugih krivičnih djela.

”Istragom je, pored drugih lica, obuhvaćen i zamjenik direktora SIPA-e, Zoran Galić, zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela primanje dara i drugih oblika koristi i zloupotreba položaja ili ovlaštenja, u periodu dok je obavljao dužnost direktora Granične policije BiH”, navode u Tužilaštvu BiH.

Akciju realizuju MUP Republike Srpske, dok su u realizaciju hapšenja ukljuna i SIPA. Iz Tužilaštva naglašavaju da postoje osnovi sumnje da je za sada nepoznato lice iz institucija koje su uključene u istragu, osumnjičenom Zoranu Galiću dostavio informaciju o istrazi i planiranim mjerama i radnjama protiv njega, čime bi počinilo krivično djelo povreda tajnosti postupka.

”Tužilaštvo BiH će zajedno sa domaćim institucijama i međunarodnim partnerima, sprovesti istragu kako bi identifikovalo i u skladu sa zakonom procesuiralo navedeno lice”, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Dodaju da je osumnjičeni Galić, nakon dobijenih informacija, 8. jula u popodnevnim časovima ilegalno prešao granicu BiH i pobjegao u Hrvatsku gdje se i sada nalazi.

”Istraga u ovom predmetu korupcije visokog nivoa se nastavlja dalje, a sprovodi se uz direktnu podršku ЕVROPOL-a”, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se