20.9 C
Zvornik
13. јул 2024.

SNSD neće povući svog delegata

Farsa sa jasnim ciljem. Još jedan u nizu dokaza da je Centralna izborna komisija političko tijelo koje je instalirala opozicija u Srpskoj da se uz pomoć stranka iz Sarajeva utiče na izbornu volju građana, komentar je to Snježane Novaković Bursać. Odluka o potvrđivanju izbora je jedinstvena i tu odluku niko nije poništio. Međutim, upozorava da se iza svega krije politička opasnost po Srpsku što se može čuti i u u izjavi PDP-ovog Nenada Vukovića.

„Zašto se nudi, pa onog ko vas bira tu politiku i provodite to jeste najveća opasnost po Republiku Srpsku, narod je to osvjedočio i zato je SDS i PDP smjestio na gubitničku klupu. Odakle vam pravo da se nudite da vas drugi biraju u Savjet ministara čiju ćete politiku provoditi u demokratiji je tako provodite politiku onoga ko vas je izabrao“, rekla je Snježana Novaković Bursać, delegat SNSD-a u Domu Naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Jedina institucija koja bira delegate u klubu Srba je Narodna skupština Republike Srpske i tu se stavlja tačka. Na ovaj način Srpska se pokušava zakočiti ali izvršiti međusrpska podjela. 

„Nama je potpuno jasno ko je kreator i oni koji nisu mogli da nas na bilo koji drugi način blokiraju jedinstvenu srpsku politiku u Banjaluci i Sarajevu u istim osnovama na istim političkim parametrima. Oni pokušavaju da na jednom dijelu političke linije naprave bolji i lakši napad na Srpsku. Najlakše je Srpsku napasti preko vlastitih kadrova pogotovu ako dobiju mogućnost da sjede u foteljama primaju plate i imaju vlast“, rekao je Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

Nikada nećemo dozvoliti da o sudbini Srpske odlučuju stranci  i njihovi podanici. Ovdje je jasno izdat nalog da se ruši narodna volja iskazana na izborima, jasan je Radovan Kovačević. Zbog toga se niko iz SNSD-a iz doma naroda neće povući. 

„SNSD ima četiri delegata, SDS jednog i to je to što i CIK, američka ambasada Kristijan Šmit žele da isto imaju jednog delegata koji bi trebao da se zove Nenad Vuković to je druga stvar i nema veze sa srpskim narodom, Srpskom to nema veze sa Ustavom BiH, koji je jasno rekao da je jedna institucija koja bira delegate Narodna skupština“, rekao je Radovan Kovačević, delegat SNSD-a u Klubu Srba u Domu Naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Centralna izborna komisija po zna koji put izašla je iz svojih ovlašćenja, smatraju i pravnici. 

„Ova situacija nije predviđena Izbornim zakonom BiH. Postavlja se jasno pitanje, kako CIK može da odlučuje o prestanku mandata ako on kao takav nije normiran u Izbornom zakonu BiH. U nadležnostima CIK-a ovakva situacija nije predviđena“, rekao je Marko Romić, asistent na Pravnom fakultetu.

Apsurdno je i to što je izborni proces okončan prije skoro dvije godine. Ovo je kažu u Srpskoj klasičan pokušaj da se na vlast dovedu oni koji će slijepo vjerovati Marfiju i koji žele da svoje politike sprovode isključivo na štetu srpskog naroda i Srpske. 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se