31.4 C
Zvornik
16. јул 2024.

Prijem za najbolje osnovce u Zvorniku

 

U zgradi Gradske uprave u Zvorniku upriličen je prijem za 20 vukovaca i 6 učenika generacije zvorničkih osnovnih škola, odnosno učenike koji su ostvarili zapažene rezultate na republičkim takmičenjima i u vannastavnim aktivnostima u protekloj školskoj godini. Uručene su im prigodne nagrade, uz želju da svojim znanjem u budućnosti utiču na razvoj Grada.

Radom, trudom i posvećenošću ostvarili su uspjehe na koje trebaju biti ponosni, poručio je gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović.

„Nastavili smo tradiciju da na kraju školske godine nagradimo one koji su ostvarili zapažene rezultate tokom školovanja.Želimo da pokažemo da mislimo na njih i da ćemo ulagati u njih i u narednom periodu. Velika sredstva iz budžeta Grada se izdvajaju u oblasti obrazovanja, a ove godine uložićemo oko šest miliona maraka. Ovi učenici su ponos i budućnost Zvornika i želim im mnogo sreće, zdravlja i uspjeha u nastavku školovanja i budućem radu“ – rekao je Ivanović.

Nagrađeno je ukupno 128 učenika koji su se istakli peticama u dnevniku, primjernim vladanjem, uspjesima na takmičenjima iz fizike, matematike, hemije, srpskog i ruskog jezika, odnosno na takmičenjima u džudou, gimnastici, atletici, ali i konkursima i manifestacijama koje je organizovao Pedagoški zavod Republike Srpske. Nagradu je primila i Anastasija Blagojević, učenik generacije Osnovne škole „Sveti Sava“.

„Drago mi je što nalazim ovdje evo već treću godinu zaredom i što naša opština računa na nas i što nas cijene.Još nisam odlučila koju srednju školu želim da upišem, ali planiram da studiram fiziku jer je to moja najveća želja“ – istakla je Blagojevićeva.

Danilo Birčaković, učenik trećeg razreda gimnazije, pobijedio je na republičkim takmičenjima iz matematike i fizike.

„Treba imati talenta, ali radom i trudom sve postižem. “ – rekao je Birčaković.

Na prijemu u Gradskoj upravi nagrađena su i 24 učenika Muzičke škole „Vojin Komadina“ koji su u proteklih godinu dana osvojili nagrade na brojnim takmičenjima.

Ukupno 410 učenika završilo je devetogodišnje obrazovanje u šest osnovnih škola na području grada Zvornika.

 

Source link

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se