16.4 C
Zvornik
19. јун 2024.

KUD „Sveti Sava“ koncertom obilježio 20 godina rada

Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ „Sveti Sava“ iz Zvornika sinoć je godišnjim koncertom pod nazivom „Zvornik, moj grad“ obilježilo 20 godina rada i postojanja.

Predsjednik KUD-a „Sveti Sava“ Dragan Golić rekao je novinarima da su se zvorničkoj publici predstavile sve sekcije KUD-a od škole folklora, dječijeg ansambla do izvođačkog ansambla, igrama i pjesmama iz Republike Srpske i Srbije.

Golić je podsjetio da je KUD „Sveti Sava“ osnovan 24. aprila 2004. godine i dodao da je ovo društvo prije zvaničnog osnivanja kao KUD radilo kao folklorna sekcija Osnovne škole /OŠ/ „Sveti Sava“ punih 10 godina.

„Kroz KUD Sveti Sava u proteklih 30 koliko postoji, prvo kao školska sekcija OŠ Sveti Sava a potom 20 godina kao KUD, prošlo je više od 4.000 članova, održano je oko 200 koncerata, kao i gostovanja širom Republike Srpske i Srbije, te zemalja bivše Jugoslavije“, rekao je Golić.

Srn2024 6 5 2219703 0

On je podsjetio da KUD „Sveti Sava“ tradicionalno u Zvorniku održava „Vidovdanski sabor“ na kome uzmu učešća kulturno-umjetnička društva većine zemalja bivše Jugoslavije.

Obilježavanju ovog jubileja prisustvovao je i gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović.

Nakon završenog koncerta, Uprava društva dodijelila je zahvalnice pojedincima i ustanovama koje su dale doprinos u razvoju ovog društva.

Sinod Srpske pravoslavne crkve je 2006. godine nagradio ovaj KUD Ordenom Svetog Save trećeg reda za doprinos u razvoju i njegovanju srpske kulture i tradicije.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se