30.4 C
Zvornik
21. јун 2024.

Ivanović: Održati kontinuitet razvoja grada

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović ocijenio je danas da se grad Zvornik u posljednjih nekoliko godina intenzivno razvija, infrastrukturno i privredno, uz želju da se taj kontinuitet razvoja nastavi i u narednom periodu.

Povodom 21. maja – Dana grada i 614 godina postojanja Zvornika, Ivanović je rekao novinarima da je to prilika da se sagledaju sve aktivnosti i projekti koje je Zvornik realizovao u prethodnom periodu, kao i aktivnosti i projekti koji su planirani za ovu i naredne godine.

„U prethodnom periodu realizovali smo veliki broj projekata, kao što su uređenje korita rijeke Hoče, izgradnja gradske i lokalne putne infrastrukture, modernizacija rasvjete, proširenje kapaciteta Dječijeg vrtića ‘Naša radost’, povećanje broja parking mjesta, ulaganje u obrazovanje, mladi naraštaj i druge ativnosti“, rekao je Ivanović.

Ističući da je u prošloj godini uloženo u obrazovanje oko pet miliona KM, Ivanović je rekao da je 2023. godina iskorištena da se uradi projektna dokumentacija za važne projekte koji će biti realizovani u ovoj godini.

„U narednom periodu realizovaćemo nekoliko kapitalnih projekata kao što su projekat Vodovod Pilica-Lokanj-faza dva i vodovod Zapad koji će omogućiti priključak na gradsku vodovodnu mrežu za oko 1.800 domaćinstava“, rekao je Ivanović.

On je istakao da će realizacijom ovih projekata oko 90 odsto stanovništva Zvornika imati mogućnost da se priključi na gradsku vodovodnu mrežu i naglasio da je u planu da se gradi srednja umjetnička škola.

Prema njegovim riječima, i dalje ćemo ulagati u putnu infrastrukturu i upravo ovih dana počela je izgradnja puta Zvornik-Šćemlija-Glumina, koji će ovaj grad povezati u Glumini sa brzom cestom Bijeljina-Zvornik-Sokolac.

„Ulagaćemo i dalje u oblast kanalizacione mreže sa prečistačima otpadnih voda, dok će vrlo brzo početi realizacija izgradnje prečistača otpadnih voda u mjesnoj zajednici Karakaj“, rekao je Ivanović i naglasio da će Gradska uprava, osim izgradnje srednje umjetničke škole, u ovoj godini uložiti oko pet miliona KM u obrazovanje, mlade i razvoj porodice koja je u fokusu grada Zvornika.

On je rekao da će grad, osim svih nabrojanih infrastrukturnih projekata, raditi na stvaranju što boljeg privrednog ambijenta, koji podrazumijeva uslove koji će omogućiti da investitori dođu u Zvornik, započnu proces proizvodnje i uposle lokalno stanovništvo.

Navodeći da su to samo neki projekti na kojima će se raditi u narednom periodu, Ivanović je svim građanima čestitao Dan grada sa željom da se radi i gradi u miru i razvoju.

Naziv Zvo/r/nik prvi put se pojavljuje u spisima dubrovačkog arhiva 21. maja 1410. godine, pa je taj datum Zvornik uzeo za obilježavanje Dana grada.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se