2.4 C
Zvornik
29. новембра 2023.

Gradonačelnik Zvornika posjetio osnovne škole i đake prvake

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović prvog septembarskog dana posjetio je osnovne škole u Pilici, Roćeviću, Kozluku, Čelopeku i Zvorniku. Ivanović se družio sa mališanima tokom prvog časa, poželio im uspješno školovanje i donio im simbolične poklone Gradske uprave Zvornika.

„Danas povodom prvog radnog dana u novoj školskoj godini odlučili smo da obiđemo sve osnovne škole na području grada Zvornika, da poželimo uspjeh u radu kako našim učenicima, tako i nastavnicima, ali sa posebnim akcentom na naše male sugrađane koji po prvi put sjedaju u školske klupe. Želimo im sreću i uspjeh u njihovom daljem školovanju, da nastave da se druže, da se vole, uvažavaju, poštuju, da poštuju svoje učitelje, nastavnike i profesore. Obaveza lokalne samouprave jeste da svake godine stvara sve bolji ambijent za njihovo školvanje. A to grad Zvornik svakako radi, a nastaviće i u narednom periodu. Grad značajna sredstva ulaže u obrazovanje, počev od predškolskog, osnovnog, srednjeg, pa do visokog obrazovanja,“ rekao je gradonačelnik Ivanović.

Na području grada Zvornika u šest osnovnih škola upisano je 338 đaka prvaka. U najvećoj, Osnovnoj školi „Sveti Sava“ 145.

„U ukupnom broju upisanih mi imamo ove godine 10 učenika manje, dok nam je pet prvačića više upisanih u ovu školsku godinu u odnosu na prošlu. U centralnoj školi formirali smo šest prvih odjeljenja sa 136 đaka, a u područnim školama upisano je devet prvačića. U područnim odjeljenjima Kula Grad i Divič nije upisan nijedan učenik,“ pojasnio je direktor Osnovne škole „Sveti Sava“ Goran Ivanović.

U školskoj 2023/24 godini na području grada Zvornika u šest osnovnih i dvije srednje škole upisano je 5016 učenika. Nastava se odvija po redovnom planu i programu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se