14.3 C
Zvornik
23. мај 2024.

Unapređenje socijalnog mapiranja u Zvorniku

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović razgovarao je sa predstavnicima Saveza opština i gradova Republike Srpske o unapređenju socijalnog mapiranja i unapređenja usluga u Dnevnom centru za djecu sa smetnjama u razvoju u Zvorniku.

Zvornik je odabran da učestvuje u projektu „Regionalna saradnja za bolju socijalnu inkluziju na lokalnom nivou“, koji sprovodi Mreža udruženja lokalnih samouprava jugoistočne Evrope – NALAS i njene članice savezi opština i gradova Zapadnog Balkana. Projekat se realizuje u saradnji sa NJemačkim društvom za međunarodnu saradnju (GIZ) u ime Federalnog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj SR NJemačke.

b

U okviru ovog projekta učesnici će unaprijediti kapacitete za socijalno mapiranje, identifikaciju djece sa smetnjama u razvoju, izradu lokalnih politika zasnovanih na prikupljenim dokazima, unapređenje usluga dnevnog centra, pristup lokalnoj zajednici, s posebnim fokusom na žensku populaciju.

Grad Zvornik imaće podršku konsultantske organizacije, nakon čega bi trebao da se osnuje Klaster učenja u Dnevnom centru i da se nabavi oprema za centar u vrijednosti od oko 15.000 KM.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se