33.4 C
Zvornik
17. јул 2024.

Preminula Bosa Salatić (103), najstarija Srpkinja u Srpskoj

Bosa (Matova) Salatić (103), porijeklom iz familije Uljarevića, najstarija Srpkinja u Republici Srpskoj, preminula je juče u porodičnoj kući u Baljacima, nadomak Bileće.

Mada je bila uveliko u drugom vijeku života, baka Bosa je do poslednjeg dana bila, ne samo pokretna, već i bistrog uma, puna ljubavi i pažnje za sve koji su joj dolazili ili se telefonom javljali.

 Nema kuće, u kraju, koja ne pamti blagodeti, toplinu i lijepe riječi i njenog rano preminulog supruga Mate. Takva su im sva djeca, kao i brojna unučad i praunučad. Mještani i rodbina kažu da nikom nije bila na teretu ni trena ni u ovim godinama.

– Dobre, pozitivne misli, ljubav prema bližnjim svojima i svim dobrim ljudima, činjene dobrih dijela, vrijedan rad i trud, radovanje i tuđem uspjehu, ne samo svom – bio je “recept“ bake Bose za dug život, uz maksimalnu umjerenost u svemu i strpljenje, što je za života svjedočila.

Starost joj je posebno uljepšao sin, profesor dr Milosav Miša Salatić, nekadašnji ugledni ljekar, kardiolog i univerzitetski zaposlenik u Tuzli, a potom skoro tri decenije ljekar u Norveškoj i Švedsko. Miša se u međuvremenu vratio iz inostranstva i nastavio život u Trebinju. Svaki vikend provodio je sa majkom na pradedovskom ognjištu.

IzvorATV

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se