18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Vlada odlučila: U Srpskoj sutra Dan žalosti

– Zbog tragedije koja se desila juče u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu kada je učenik sedmog razreda pucao i ubio osam učenika i radnika obezbjeđenja, u Republici Srpskoj sutra će biti dan žalosti, odlučila je Vlada Srpske na vanrednoj sjednici u Banjaluci.

Vanredna sjednica koju je sazvao predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković povodom jučerašnje tragedije počela je minutom ćutanja, kako bi prisutni odali počast ubijenim učenicima i radniku obezbjeđenja.

Sjednici su prisustvovali i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić i srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

Osam učenika i radnik obezbjeđenja stradali su u pucnjavi u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru. Šest đaka i nastavnica se sa prostrijelnim ranama nalaze u Urgentnom centru, odnosno na klinici u Tiršovoj. Maloljetni napadač Kosta K. i njegovi roditelji su privedeni.

Građani su sinoć palili svijeće i polagali cvijeće ispred škole, kao i na Cvetnom trgu. I u drugim gradovima Srbije održan pomen stradalima.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se