15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Višković: Vlada će da nastavi da ulaže u Zvornik

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je danas Zvorničanima Dan grada, ističući da je ponosan na to da je ova lokalna zajednica od male čaršije postala regionalni centar u koji će Vlada nastaviti da ulaže.

Višković je naveo da je Vlada Srpske u kontinuitetu sa lokalnim rukovodstvom ulagala u ovaj grad.

„U mandatu Vlade na čijem je čelu imamo najveću investiciju u ovaj grad pojedinačno od postojanja novije istorije grada i nadam se da ovih dana tu investiciju privodimo kraju na dobrobit svih građana regije Birač, a riječ je o bolnici u Zvorniku“, rekao je Višković novinarima u Zvorniku, gdje prisustvuje svečanoj akademiji povodom Dana grada.

Višković je istakao značaj ove zdravstvene ustanove koja će pružati usluge stanovnicima cijele te regije.

On je poručio da će Vlada nastaviti da ulaže u ovaj grad.

„Spremamo se za još jedan veliki jubilej ovdje, da proslavimo u septembru 200 godina hrama u Zvorniku, da se osvešta novi hram i da dočekamo patrijarha, koji u posljednjih skoro 100 godina nije bio u ovom gradu“, dodao je Višković.

On je istakao da je počastvovan što je predsjednik Organizacionog odbora za tu manifestaciju i da će biti učinjeno sve da ona bude na nivou koji dolikuje proslavi tako značajnog jubileja.

Višković je poželio Zvorničanima dobro zdravlje sreću i da se njihov grad razvija i brže i bolje.

Zvornik danas obilježava Dan grada. Grad Zvo/r/nik se prvi put pojavljuje u spisama dubrovačkog arhva 21. maja 1410. godina, pa je Zvornik taj datum uzeo za obilježavanja Dana grada.

IzvorSRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se