9.3 C
Zvornik
19. април 2024.

U Zvorniku uručene „Ponosne kartice RS“

U okviru programa obilježavanja Dana grada Zvornika, danas je gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović uručio prve Ponosne kartice za porodice sa troje i više djece koje im omogućuju popuste u Okviru projekta “Prijatelji porodice“.

Istovremeno je predsjednik Fondacije „Za porodicu“ Dragan Dakić potpisao ugovore o realizaciji projekta sa zvorničkim privrednicima, preduzetnicima, sportskim klubovima i drugim koji su omogućili da vrijednost Ponosne kartice bude velika. 

3 1 1

„Danas u Zvorniku imamo prelijep događaj, danas dijelimo 537 ponosnih kartica za naše sugrađane, za višečlane porodice. Oni će sa ovim karticama prilikom nabavke roba i usluga kod određenih pravnih lica, u preduzetničkim radnjama, kulturnim ustanovama, privatnim zdravstvenim ordinacijama i laboratorijama, u sportskim klubovima i tako dalje moći da ostvare popuste i na taj način rasterete svoje budžete. Do ovog trenutka 43 preduzetnika i privrednika i 16 sportskih klubova potpisali su ugovore da odobravaju popuste. Koristim priliku da im se svima zahvalim na podršci višečlanim porodicama, jer su se oni odrekli dijela svoje  zarade kako bi pomogli ovu kategoriju naših sugrađana. I sa današnjim događajem ovaj broj, ni korisnika, ni preduzetnika i privrednika nije zaključen, jer je poziv otvoren stalno i za sve druge da se priključe. Zahvaljujem se i Fondaciji „Za porodicu“ koja je inicirala ovu aktivnost i bez koje sigurno ne bismo ovo realizovali“- rekao je gradonačelnik Ivanović koji je napomenuo da se sa Ponosnom karticom mogu ostvariti popusti i kod još oko 300 privrednika širom Republike Srpske.

1 2 1

Gradonačelnik je podsjetio da Grad Zvornik godinama sprovodi pronatalitetnu politiku u okviru koje se iz gradskog budžeta izdvajaju sredstva za sufinansiranje vantjelesne oplodnje za porodice sa problemom steriliteta, kao i za rođenje prvog i drugog djeteta kada majka ne radi, odnosno trećeg i svakog narednog, stipendiraju studenti, subvencionira prevoz učenika, a da je Ponosna kartica još jedna od mjera te politike.  

Dakić je rekao da je Zvornik najponosniji grad u Republici Srpskoj zbog ovako velikog odziva lokalnih privrednika i podrške Gradske uprave i samih porodica da se projekat realizuje.

2 3 4

„Projekat se u Republici Srpskoj realizuje tri godine i nama je trebalo sigurno pola godine da ga dignemo na ovaj nivo na kakvom je u Zvorniku, a koji je postignut od 3. maja, kada smo potpisali Ugovor sa Gradskom upravom, pa do 12. maja. Na ovom nivou nije nijedna lokalna zajednica. Da biste shvatili koliki je odziv privrednika i koliki je trud Gradske uprave iza svega ovoga najbolji je podatak da smo na osnovu iskustava koje imamo u preko 30 lokalnih zajednica u Srpskoj izračunali da će lokalnih privrednika u Zvorniku biti ne više od 10. Vidite koliko je to puta više nego što smo očekivali i to je nešto što Zvornik čini posebnim gradom, to je nešto gdje je Zvornik očitao lekciju cijeloj Republici Srpskoj, pa i cijeloj Srbiji koja ovo radi nešto duže nego mi, a gdje takođe važi Ponosna kartica.“

Dakić je napomenuo da je napravljena viber zajednica preko koje će se korisnici Ponosne kartice moći informisati o tome kod koga i na koji način mogu ostvariti popuste, te o drugim  sadržajima koji su bitni za njih.

6 1

Dakić je istakao da privrednicima  nude tri nivoa podrške, prvi je konstantna promocija, drugi nivo je uvezivanje privrednika međusobno, a treći je da su pokrenute i četiri programske aktivnosti u okviru kojih će svima omogućiti pristup najmodernijoj digitalnoj platformi putem koje će moći da pružaju usluge, ali i kartične naplate.    

Anđela Todić koja ima troje maloljetne djece istakla je da će njenoj porodici Ponosna kartica puno značiti, ne samo kod kupovine nekih proizvoda, nego i za bavljenje sportom. Ona se zahvalila Gradskoj upravi i Fondaciji što su omogućili realizaciju ovog projekta

LJilja Živković izrazila je zadovoljstvo zbog „Ponosne kartice“ koja je zaživjela i u Zvorniku.

„S jedne strane sam i korisnik te kartice, jer sam majka petoro djece, a sa druge strane, kao neko ko ima svoju privatnu firmu, „Zo Ži“ učestvujemo i kao davaoci popusta. Srećni smo zbog toga, bitno je da nam se porodica sačuva i da nas ima više.“

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se