19.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Skupština zvorničkog Crvenog krsta – usvojeni izvještaji za 2022. i Program rada za 2023. godinu

Gradska organizacija Crvenog krsta Zvornik održala je redovnu Skupštinu na kojoj su jednoglasno usvojili izvještaje o radu i o ostvarenim prihodima i rashodima za prošlu godinu, te Program rada i Finansijski plan za 2023. godinu.

Istaknuto je da su u 2022. godini sprovedene sve tradicionalne aktivnosti poput akcija dobrovoljnog davalaštva krvi, obilježena je Nedelja Crvenog krsta, Nedelja solidarnosti, Nedelja djeteta, Nedelja borbe protiv tuberkuloze. Sprovedena je edukacija omladine i podmlatka iz oblasti prve pomoći, kao i programa upozoravanja na opasnosti od mina, te takmičenja iz istih. U skladu sa mogućnostima dijeljena je pomoć socijalno ugroženim licima i korisnicima kućne njege.

I u 2023. godini Gradska organizacija Crvenog krsta Zvornik nastojaće da svojim aktivnostima ublaži posljedice siromaštva, preventivno djeluje u oblasti zdravstvene zaštite, radi na izgradnji humanih i solidarnih odnosa u društvu i osposobljava organizaciju za djelovanje u slučajevima nesreća i katastrofa.

Skupština je donijela odluke i o prijedlogu kandidata iz Zvornika za priznanja Crvenog krsta Republike Srpske, kao i za gradska priznanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se