14.3 C
Zvornik
16. април 2024.

Republika Srpska ugostiće takmičare iz 25 zemalja: Najbolji džudisti Evrope za vikend u Istočnom Sarajevu

Nakon blistavo organizovanog Evropskog juniorskog kupa u Laktašima prošle godine, Džudo savez Bosne i Hercegovine za vikend ide korak dalje. U Republici Srpskoj, u Istočnom Sarajevu, 20. i 21. maja biće održan seniorski Evropski kup 2023!

U dvorani “Peki” na Palama snagu će odmeriti najbolji džudisti Evrope, njih 345 iz 25 zemalja. Domaćin najviše očekuje od Vasilija Vujičića, koji nastupa u kategoriji +100 kg, Božidara Vučurevića (-90kg) i Anđele Samardžić (-57kg).

dzudo

– Evropski seniorski kup je najveće dosad organizovano takmičenje u džudou na teritoriji Republike Srpske i jedno od najvećih ikada u Bosni i Hercegovini. Gledajući ovu kalendarsku godinu i značaj takmičenja, spektakl u Istočnom Sarajevu je među dva najveća sportska takmičenja u Republici Srpskoj u 2023. Prezadovoljni smo organizacijom i odzivom takmičara, a u subotu i nedelju vrhunac bi bile medalje naših takmičara, i to one najsjajnije – optimista je Ognjen Pavlović, predsednik Džudo saveza Bosne i Hercegovine.

Ognjen je sa svojim timom najviše doprineo u organizaciji prošlogodišnjeg juniorskog i ovogodišnjeg seniorskog Evropskog kupa iako je tek pre tri dana zvanično izabran za prvog čoveka.

dzudo 1

– Ono što bih posebno istakao kao prioritet u budućem radu jeste da će novo rukovodstvo, prvenstveno, jačati klubove, kao osnovne sportske jedinice i raditi na masovnosti i kvalitetu kroz edukativne trening-kampove. Kroz sve te aktivnosti trudićemo se da podignemo vidljivost saveza i našeg sporta na jedan viši nivo, pa da se na budućim takmičenjima ovako visokog ranga ne nadamo, već da računamo na medalje naših takmičara – zaključio je Pavlović.

Na Izbornoj skupštini Džudo saveza Bosne i Hercegovine održanoj u sredu Ognjen Pavlović izabran je za predsednika ovog najtrofejnijeg sportskog saveza u BiH. Jednoglasno, Pavlovića su podržali delegati sva tri entitetska saveza i time je on postao najmlađi predsednik u novijoj istoriji.

345055883 1647058499138977 1666300283027982532 n

– Cilj mi je da džudo i dalje bude sport broj jedan u BiH i da donese prvu olimpijsku medalju našoj zemlji. Radiću tako da budemo uzor ostalim sportskim savezima u BiH – poručio je Pavlović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se