18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Priveden bivši učenik koji je prijetio masakrom u školi koju je pohađao

Mladić A.Z. (18) iz Bihaća, inače bivši učenik Mješovite srednje škole u tom gradu, priveden je u policiju nakon što je u objavi na društvenim mrežama zaprijetio da će počiniti sličan događaj koji se dogodio jučer u Beogradu, te ubiti učenike i radnike u toj školi.

Ova informacija nam je potvrđena iz policije, a on će u narednom periodu biti podvrgnut kriminalističkom ispitivanju te predat Tužilaštvu USK na dalje postupanje.

Kako nam je potvrdio Jusuf Mešić, v.d. komesara policije USK, policija je nakon dojave poduzela sve potrebne mjere i radnje kako bi se ispitao cijeli događaj.

Prema njegovim riječima, nadležni tužilac je odlučio da dalje radnje na ovome slučaju nastave pripadnici Federalne uprave policije iz razloga što je jedan od roditelja mladića uposlenik policije USK.

Mešić je dodao kako su u oktobru prošle godine također poduzimali radnje u slučaju kada je pomenuti mladić na svome društvenom profilu objavio kako je silovao jednu djevojčicu.

„O svemu tome smo također obavjestili Tužilaštvo USK, a obzirom da je lice tada bilo maloljetno, tužilac je ovustavio istragu po tom događaju. U ovome slučaju nastaviće istragu Federalne uprava policije i Tužilaštvo USK“, kazao je Mešić.

On je dodao kako nema mjesta za paniku i dezinformacije, ali da se svaka prijava mora provjeriti obzirom na ono što se dogodilo jučer u Srbiju i ukupnu psihozu koja je svuda zavladala.

Inače, na profilu ovoga mladića pojavila se obavijest u vezi tragičnog događaja u Beogradu kada je 13-godišnjak počinio maskar u školi „Vladislav Ribnikar“ u beogradskom naselju Vračar.

„Onaj dječak što je ubio osmero djece je kraljina za mene! Onakvo nešto i ja spremam već duže vrijeme za ekonomsku školu u Bihaću. Bit će nezapamćen masakr u Bihaću, to vam se kunem životom! Kad ste me znali svi osuđivati i izbjegavati, zbog toga će da bude terror“, stoji na profilu A.Z..

Objava se velikom brzinom proširila društvenim mrežama, pa je odmah reagovalo i rukovodstvo škole te slučaj prijavilo policiji. U saopštenju koje je izdala ova škola navodi se kako ne treba širiti paniku i da nadležne institucije trenutno provode sve potrebne radnje o ovome događaju.

„U jutarnjim satima, od mojih kolega iz škole dobio sam skrinšot objave našeg bivšeg učenika, mislim na instagramu, koja je zaista bila šokirajućeg sadržaja.  Odmah sam obavijestio policiju, ljudi su izašli na teren i obavili potrebne radnje. Nema potrebe za panikom, mi smo pravna država i treba institucije pustiti da rade svoj posao“, kazao je Ervin Bajraktarević, direktor pomenute škole.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se