15.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Od danas prijavljivanje porodica sa troje ili više djece za „Ponosnu karticu“

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Miloš Tomić potpisao je danas Ugovor o realizaciji projekta „Prijatelji porodice“ sa predsjednikom Fondacije „Za porodicu“ Draganom Dakićem.

Tomić je istakao da će na ovaj način svim porodicama sa područja Zvornika koje imaju troje ili više djece, od kojih je bar jedno maloljetno, biti omogućeno da se prijave na poziv Gradske uprave Zvornik i postanu vlasnici Ponosnih kartica RS.

„Korištenjem ovih kartica višečlane porodice moći će da ostvare popuste kod nabavke roba ili usluga kod privrednih subjekata, preduzetnika, sportskih organizacija. Ovo je još jedna od aktivnosti, odnosno mjera pronatalitetne politike koju sprovodi Grad Zvornik“ – rekao je zamjenik gradonačelnika Tomić koji je pozvao sve zainteresovane da otvore svoja vrata Fondaciji „Za porodicu“ i sa njima sklope ugovore čime će postati partneri projekta.

I Dakić je pozvao lokalne privrednike da se uključe u projekat naglasivši da u Zvorniku već imaju partnere koji posluju na republičkom nivou tako da će prilikom podjele ponosnih kartica zvorničkim porodicama koja je planirana za Međunarodni dan porodice, kartica već imati određenu upotrebnu vrijednost.

„Prema jutrošnjim servisnim informacijama Zvornik je grad sa najviše rođenih beba u Republici Srpskoj, pa ako se po jutru dan poznaje rekao bih da smo na dobrom putu i da smo se okupili jednim dobrim poslom, a to znači da će od danas početi prijava ponosnih zvorničkih porodica za sticanje ponosne kartice putem koje će moći da ostvaruju popuste na dobra i usluge kod privrednih subjekata širom Republike Srpske, a od 1. januara ove godine i širom Srbije. Na svima nama je da zajedno radimo da ta upotrebna vrijednost na lokalnom nivou bude što veća i da se animiraju lokalni privrednici. Ono što treba istaći u okviru ovog projekta jeste doprinos lokalne zajednice poslovanju svakog privrednog subjekta koji se uključi u ovaj projekat jer stiču niz pogodnosti putem fondacije a koje se tiču od marketinga do davanja i ustupanja naprednih tehnoloških alata za poslovanje koji će im sigurno ekonomski značiti.“

Dakić je dodao da se značaj kartice najbolje vidi u periodu opremanja školaraca, jer tu imaju i najznačajnije popuste i najznačajnije privrednike.

„Suština je da i ponosna majka čija djeca idu u školu sa djecom od nekog privrednika, uključi tog privrednika u projekat, ili da pitaju svoju frizerku da se uključi. To se pokazalo kao najbolji recept za širenje projekta, dakle da pozovu svoje komšije i prijatelje koji imaju neki posao, a na drugoj instanci je angažovanost lokalne zajednice i nadležnog odjeljenja.“

Već preko 250 privrednih subjekata u Srpskoj su uključeni u projekat, neki na lokalnom, a neki na republičkom nivou, a popusti su od 5 posto pa do 100 posto, koliko daju sportski klubovi.

Porodice sa troje ili više djece mogu se prijavljivati za Ponosnu karticu već od danas pa do 12. maja do 12:00 časova u Gradskoj upravi Zvornik, kancelarija br. 12, kako bi prve kartice bile uručene 15. maja. Informacije o potrebnoj dokumentaciji mogu se vidjeti ovdje.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se