1.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Niz manifestacija u čast 21. maja – Dana grada

Zvornik 21. maja obilježava Dan grada i 613. rođendan, a tim povodom biće održan niz kulturnih događaja i manifestacija, koje počinju u ponedjeljak, 15. maja, najavljeno je danas iz Gradske uprave.

Prema programu obilježavanja, u ponedjeljak, na Međunarodni dan porodice, gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović uručiće porodicama sa troje i više djece „Ponosne kartice Republike Srpske“ koje će im omogućiti određene popuste kod partnera projekta.

Prethodno će partneri projekta potpisati sa predsjednikom Fondacije „Za porodicu“ Draganom Dakićem ugovore o realizaciji projekta „Prijatelji porodice“.

U srijedu, 17. maja, mališani iz Vrtića „Naša radost“ u Ulici Svetog Save crtaće svom gradu, dok će u Domu omladine biti prikazana pozorišna predstava za djecu „Carevo novo odijelo“.

U Domu omladine u četvrtak, 18. maja, biće prikazan animirani film „Super Mario braća“.

Narednog dana, u petak, 19. maja, biće održana ulična trka, dok je za subotu, 20. maj, u Domu omladine predviđena promocija knjige Despota Kovačevića „Partije i partijski sistemi na postjugoslovenskom prostoru“.

Na Dan grada – 21. maja, u Osnovnoj muzičkoj školi „Vojin Komadina“ biće održan „Zgitar fest“, a istog dana predviđeno je i polaganje vijenaca na spomenik za 1.080 poginulih boraca u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, kao i svečana akademija u Domu omladine.

Završnog dana ove manifestacije, 22. maja, planirani su prijemi kod gradonačelnika za strijelce protivgradne zaštite, dobrovoljne davaoce krvi i vukovce srednjih škola.

IzvorSRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se