4.3 C
Zvornik
18. април 2024.

Nastavljeno sa mjerom pojačanog prisustva policije u blizini škola u Srpskoj

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske nastavilo je sa pojačanim prisustvom policijskih službenika u blizini osnovnih i srednjih škola u Srpskoj s ciljem preventivnog djelovanja, odnosno sprečavanja eventualnih incidenata koji bi mogli ugroziti bezbjednost djece u školama, potvrđeno je Srni u MUP-u Srpske.

„Prilikom obilaska škola, policijski službenici ostvaruju kontakt sa odgovornim licima, odnosno prosvjetnim radnicima, rukovodstvom škole, te nastavnim i nenastavnim osobljem, a u cilju saradnje i razmjene informacija“, navode u MUP-u.

Iz MUP-a podsjećaju da je pojačano prisustvo policijskih službenika naređeno nakon tragičnog događaja koji se desio 3. maja u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, kao i da je, na osnovu zaključaka vanrednog kolegija koji je resorni ministar Siniša Karan održao 5. maja, formirana radna grupa koja radi na izradi plana za preduzimanje i praćenje mjera i aktivnosti za prevenciju vršnjačkog nasilja i maloljetničke delinkvencije.

Takođe, policija Srpske aktivnosti je usmjerila i na društvene mreže, te će u slučaju da se pojave objave uznemirujućeg sadržaja pravovremeno preduzeti potrebne i zakonske mjere i radnje s ciljem sprečavanja neželjenih posljedica.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova je u kontaktu sa svim nadležnim institucijama u Republici Srpskoj koje se bave pitanjima djece, obrazovanjem i odrastanjem da bi se događaji poput onog u Beogradu izbjegli u budućnosti, a sve u cilju još ozbiljnijeg multidisciplinarnog pristupa za uspostavljanje dugoročnih sistemskih rješenja za zaštitu djece“, istakli su u MUP-u.

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske u narednom periodu dodatno će pojačati i aktivnosti koje već godinama u kontinuitetu preduzimaju posredstvom raznih projekta, kao što su „Školski policajac“, „Zaštita djece od opasnosti na internetu“, „Sprečavanje vršnjačkog nasilja“ i ostale.

Iz MUP-a Srpske još jednom pozivaju građane da pozivom na broj telefona 122 ili policijskoj stanici prijave bilo kakvo saznanje o eventualnim mogućim situacijama koje bi mogle postati bezbjednosne prijetnje, da bi se na iste pravovremeno reagovalo.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se