13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Najveći uspjeh džudo sporta u Republici Srpskoj i BiH – Domaćinstvo i uspjeh na Evropskom kupu

Istočno Sarajevo nedavno je bilo domaćin jednog od najvećih džudo takmičenja u regiji – seniorskom Evropskom kupu. Organizacija ovog prestižnog događaja bila je istorijski trenutak za džudo sport u Republici Srpskoj. Džudo savez Bosne i Hercegovine, pod vođstvom novog predsjednika Ognjena Pavlovića, uspješno je doveo 345 najboljih takmičara iz 25 evropskih zemalja u Istočno Sarajevo.

Turnir je privukao veliku pažnju publike, a borbama su prisustvovali ljubitelji džudo sporta iz cijele regije. Domaća publika je imala priliku uživati u vrhunskim borbama i svjedočiti nevjerojatnom uspjehu takmičara iz Republike Srpske.

Posebno su se istakli Anđela Samardžić, osvojivši zlatnu medalju u kategoriji do 57 kilograma, i Božidar Vučurević, koji je takođe osvojio zlatnu medalju, ali u kategoriji do 90 kilograma. Vasilije Vujičić je doprinio uspjehu Republike Srpske osvojivši bronzanu medalju u kategoriji preko 100 kilograma.

Ovaj izvanredan rezultat daje nadu za budućnost džudo sporta u Republici Srpskoj. Predsjednik Ognjen Pavlović izrazio je ponos i zadovoljstvo postignutim uspjehom. Istakao je da su ovi takmičari dokazali da pripadaju samom vrhu evropskog džudoa te da se od njih može očekivati još veće stvari u budućnosti.

Domaćinstvo Evropskog kupa u Republici Srpskoj pokazuje sposobnost i posvećenost organizatora u uspješnom vođenju velikih sportskih događaja. Ovaj uspjeh će sigurno podstaći dalji razvoj džudo sporta u regiji i privući pažnju još većeg broja sportaša, trenera i navijača.

Evropski kup u Istočnom Sarajevu bio je sjajan primjer kako se sport može spojiti s organizacijom i entuzijazmom domaćina. Ovo je bila prilika da se dokaže da se Republika Srpska može nositi s velikim sportskim događajima i da je spremna biti domaćin još većim takmičenjima u budućnosti.

„Potajno smo se nadali medalji od najvećih uzdanica, ali ni sanjali nismo tri odličja! Anđela, Božidar i Vasilije pokazali su da pripadaju samom evropskom vrhu i da od njih tek možemo da očekujemo velike stvari“, rekao je novi predsjenik Džudo saveza BiH Ognjen Pavlović.

Upravo takvi sportski uspjesi čine nas ponosnim i daju nam motivaciju da dalje podržavamo džudo sport u Republici Srpskoj. Očekujemo sjajnu budućnost za naše talentovane sportiste i radujemo se njihovim novim postignućima na međunarodnoj sceni.

Pavlović odlično započeo posao!

Ognjen Pavlović je samo tri dana pred Evropski kup preuzeo je dužnost prvog čoveka Džudo saveza BiH i odmah tri medalje!

„Nije moglo bolje! Naši takmičari su pokazali da se od njih tek mogu očekivati najbolji rezultati, a moj organizacioni tim je dobio novu potvrdu da je spreman za velika dela“, ponosan je Pavlović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se