15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Iz štampe izašla knjiga aforizama „Na kraj pameti“

Knjiga „Na kraj pameti“ u kojoj je 750 aforizama Milana Pantića iz Zvornika izašla je iz štampe.

Pantić je rekao Srni da je knjiga nastala autentičnim zapisivanjima „roja misli“ iz dana u dan.

„U januaru prošle godine svaki dan sam napisao po četiri aforizma, i tako iz dana u dan svakog mjeseca, do juna, kada se završava prvi dio knjige“, rekao je Pantić i dodao da je u pripremi nastavak za drugu polovinu godine.

On je naglasio da je karakteristika ove knjige u tome da se svakodnevne aktuelnosti zapišu na šaljiv ili satiričan način, bez uvrede bilo koga, ali sa prepoznatljivim smjerom do cilja, odnosno do devijantne društvene pojave, neke grupe ili pojedinaca koji se mogu prepoznati u napisanom aforizmu.

On je istakao da aforizme oblikuje prema društvenim kretanjima, navodeći neke od njih: „Možda ćemo se uskoro naći u EU, ako bude nastavila dovoljno brzo da nazaduje“ ili „Oni koji nikome ne smetaju, na pogrešnom su putu“.

Pantić je do sada u pet knjiga „Sitno samljeveno“, „Znam za jadac“, „Knjiga mojih prijatelja“, „Smetnuto sa uma“ i „Na kraj pometi“ objavio više od 3.000 aforizama.

Recenzent Dinko Osmančević napisao je da je Pantić na oko 120 stranica knjige „Na kraj pameti“ dobro „prorešetao“ društvo u cjelini, ali i stanje odnosa u svijetu, ne štedeći pri tome nikoga od političara, intelektualaca, učenika, radnika, neradnika, satiričara.

„Pantićevi aforizmi nisu zlonamjerni ili zluradi, već samo na jedan satiričan način žele ukazati na sve ono loše, čak i tragično, što nas tišti“, rekao je Osmančević.

Knjiga „Na kraj pameti“ izašla je u izdanju Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ iz Zvornika i Biblioteke „17. septembar“ iz Malog Zvornika.

IzvorSRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se