8.1 C
Zvornik
24. април 2024.

Zbog biciklističke trke obustave od Bijeljine prema Zvorniku i Vlasenici

Saobraćaj se jutros odvija nesmetano, ali će u toku dana dolaziti do povremenih obustava saobraćaja na relaciji od Bijeljine prema Zvorniku i Vlasenici zbog održavanja međunarodne biciklističke trke, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Obustave su za danas planirane od 10.45 do 14.00 časova na dionicama magistralnih puteva Bijeljina-Zvornik i Donje Caparde-Karakaj, zatim regionalnog puta Donje Caparde-Šekovići-Tišća i Tišća-Vlasenica.

Tokom sutrašnjeg dana obustava će biti od 11.45 do 16.00 časova na magistralnom putu Rudanka-Doboj, auto-put „9. januar“ dionici Johovac-Prnjavor-Jakupovci, zatim magistralnom putu Klašnice-Šargovac dionica Šargovac-Prijedor.

Za subotu, 22. aprila, obustava je planirana od 11.30 do 16.00 časova na dionicama Novi Grad-Kostajnica-Kozarska Dubica-Draksenić, zatim Draksenić-Čatrnja-Gradiška, dionici Gradiška-Nova Topla-Laktaši-Klašnice i Klašnice-Banjaluka.

Zbog sanacije kolovoza danas će se od 8.00 do 17.00 časova saobraćaj na dionici regionalnog puta Lopare-Čeli odvijati jednom saobraćajnom trakom.

Zbog uklanjanja objekta i sanacije klizišta na regionalnom putu Srbac-Gornja Vijaka, u Ulici Vlade Vinčića, svakodnevno će dolaziti do obustave saobraćaja svakim radnim danom i subotom od 7.00 do 17.00 časova.

Saobraćaj se zbog sanacije klizišta na dionici magistralnog puta Foča-Goražde u mjestu Filipovići odvija otežano, jednom trakom, a izmjene su i na putu Rudice-Novi Grad gdje je u toku izgradnja biciklističke i pješačke staze.

Na magistralnom putu Brčko-Bijeljina i na regionalnom putu Stari Ugljevik-Glavičice u rejonu Glinja saobraćaj se odvija usporeno uz povremene kratkotrajne prekide. Usporen saobraćaj zbog radova i na dijelu magistralnog puta Žegulja-LJubinje, dionica Podvrsnik-LJubinje.

Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je zbog radova na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Vrba u tunelu Čemerno.

Izmjene su i na putnim pravcima Prijedor-Kozarac zbog izgradnje auto-puta, zatim Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/, kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta, te u tunelu Sijeračke stijene na magistralnom putu Dobro Polje-Miljevina.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta vozi se usporeno, kao i na putu Stari Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika.

Zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Deminiranje terena odvija se na regionalnom putu Podnovlje-Polje, kod deminerskog gradilišta „Gornji Božinci“ i na magistralnom putu Kotor Varoš – Mitrovići u mjestu Viševica. Zbog toga će dolaziti do privremene obustave saobraćaja svakim radnim danom.

Vangabaritni prevoz kreće se putnim pravcem Stanić Rijeka-Derventa-granični prelaz Brod. Vozačima se savjetuje da na tim dionicama voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U FBiH se zbog radova sporije saobraća se na putnim pravcima Jablanica-Mostar u Donjoj Jablanici, Čevljanovići-Nišići, u Konjicu /na skretanju za Orahovicu, kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu LJubinje-Trebinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu. Zatvoren je i most na ulazu u Nemilu, a vozači mogu koristiti raskrsnicu u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima nema zadržavanja.

IzvorSRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se