9.3 C
Zvornik
24. април 2024.

U Zvorniku otvoreno prvenstvo u džudou

U Zvorniku se danas održava prvenstvo BiH u džudou za juniore i juniorke i starije pionire i pionirke, na kome učestvuje oko 300 džudista iz pedesetak džudo klubova.

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Miloš Tomić otvorio je prvenstvo, poželjevši džudistima fer i sportsku borbu, a sudijama da pravedno sude.

Srn2023 4 29 1143332 3

Tomić je dodao da je Zvornik dugo godina grad sporta i da Gradska uprava podržava sve sportske manifestacije koje doprinose masovnom učešću omladne i njihovoj aktivnosti u raznim sportskim disciplinama.

Predsjednik DŽudo saveza Republike Srpske Ognjen Pavlović smatra da će ovo takmičenje biti izuzetno dobro i sa izuzetnim rezultataima, s obzirom na kvalitet ove generacije juniora koja je na sceni.

Pavlović, koji je i potpredsjednik DŽudo saveza BiH, rekao je da osvajači medalja na ovom prvenstvu stiču pravo takmičenja na evropskim, svjetskim i balkanskim prvenstvima.

Srn2023 4 29 1143332 2

„Ograničen je broj takmičara na ovom prvestvu, jer se takmiče samo oni koji su se kvalifikovali u džudo takmičenjima kroz prvenstva saveza Republike Srpske i Federacije BiH“, rekao je Pavlović.

Direktor DŽudo kluba „Srpski soko“ iz Zvornika Dragan Božović rekao je da je ovaj klub zajedno sa zvorničkim DŽudo klubom „Sokolovi“ organizovao takmičenje, čiji je pokrovitelj grad Zvornik.

Srn2023 4 29 1143332 1

Božović je naveo da se na ovom prvenstvu takmiči dvadesetak sportista iz zvorničkih džudo klubova „Srpski soko“ i „Sokolovi“.

On je dodao da očekuje dobre džudo borbe jer su na strunjačama najbolji takmičari iz Bijeljine, Istočnog Sarajeva, Sarajeva i drugih gradova Republike Srpske i Federacije BiH.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se