9.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Sutra se navršava osam godina od terorističkog napada na policijsku stanicu, pravosuđe BiH i dalje ćuti

Sutra, u četvrtak, 27. aprila, navršava se osam godina od terorističkog napada na Policijsku stanicu Zvornik u kojem je Nerdin Ibrić /24/ iz zvorničkog naselja Kučić Kula ubio policajca Dragana Đurića /47/ i ranio policajce Stevu Milovanovića i Željka Gajića, a pravosudne institucije BiH se još nisu oglasile, rekao je načelnik Policijske uprave Aleksandar Vasiljević.

„Ni Tužilaštvo, ni Sud BiH, osim izjava datih neposredno nakon terorističkog napada, još nikoga od očevidaca tog terorističkog događaja nisu pozvali u svojstvu svjedoka radi davanja izjave, niti je šta drugo po tom pitanju učinjeno, odnosno pravosudne institucije BiH i dalje uporno ćute o terorističkom napadu u Zvorniku“, izjavio je Vasiljević Srni.

On je naglasio da Policijskoj upravi Zvornik sa vještačenja nije vraćeno ni oružje, niti uniforma koji su nakon terorističkog napada izuzeti s ciljem istrage.

Vasiljević je rekao da će pripadnici Policijske uprave u četvrtak, povodom ovog tragičnog događaja, položiti cvijeće na grob Dragana Đurića na mjesnom groblju u Karakaju, te položiti vijenac ispred Policijske stanice na mjestu njegovog stradanja.

Teroristički napad izvršio je pripadnik vehabijskog pokreta Nerdin Ibrić 27. aprila 2015. godine oko 19.00 časova, u vrijeme primopredaje smjene u Policijskoj stanici Zvornik.

Ibrić se dovezao ispred Policijske stanice u automobilu „golf dva“ crne boje i, uz poklič „Alahu ekber“ /Alah je veliki/, upao u Policijsku stanicu i počeo da puca iz puške, takozvane „pumparice“.

Terorista je u razmjeni vatre ubijen.

IzvorSRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se