5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Oblačno sa kišom, moguće i lokalne nepogode

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti oblačno sa kišom, koja će sredinom dana jačati, a maksimalna temperatura vazduha iznosiće do 22 stepena Celzijusova.

Ujutru će biti oblačno sa kišom na sjeveru, zapadu i jugoistoku, na jugu pretežno suvo, povremeno uz kraće sunčane periode. Kiša će se premještati ka istoku tokom prijepodneva.

Sredinom dana jača kiša i pljuskovi sa grmljavinom zahvatiće zapadne i južne predjele i tokom popodneva će se premještati ka istoku.

Biće i lokalnih nepogoda ponegdje uz jače padavine i moguću pojavu grada, prognoza je Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Uveče i tokom noći kiša će padati u većini predjela, a na jugu će se samo ponegdje djelimično razvedriti.

Vjetar će u prvom dijelu dana biti umjeren, u Hercegovini i na planinama jak, jugozapadni, popodne i uveče slab do umjeren zapadni.

U Republici Srpskoj i FBiH jutros je pretežno oblačno sa kišom, a samo ponegdje registrovana je slaba kiša, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Bjelašnica jedan, Sokolac i Čemerno šest, Gacko, Han Pijesak i Rudo sedam, Bileća, Višegrad i Kalinovik devet, Sarajevo, Tuzla i Novi Grad 11, Gradiška, Doboj, Prijedor, Mrkonjić Grad i Ribnik 12, Banjaluka, Trebinje, Bijeljina, Mostar, Srbac i Srebrenica 13, Bihać 14, te Neum 17 stepeni Celzijusovih.

IzvorSRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se