9.3 C
Zvornik
24. април 2024.

Obilježena godišnjica Grčkog kutka u SŠC „Petar Kočić“

Prije godinu dana u Srednjoškolskom centru „Petar Kočić“ u Zvorniku NJegova ekselencija ambasador Grčke u BiH Dimitrios Papandreu otvorio je Grčki kutak.

On je danas ponovo boravio u Zvorniku u posjeti školi gdje je upriličena svečanost povodom prve godišnjice kutka.

„Počeli smo prije godinu dana sa ovim projektom koji se pokazao zaista vrlo uspešnim. Vrlo smo zadovoljni načinom na koji ovaj Grčki kutak funkcioniše u Zvorniku. Takođe, želim se zahvaliti Gradskoj upravi na njenoj podršci, kao i rukovodstvu škole. Učinili ste da se i mi osjećamo vrlo ponosni na osnovu ovoga što ste vi ovdje uradili, a imamo i veću odgovornost i obavezu s obzirom da ste nam učinili čast učeći grčki jezik. Nastavićemo u tom pravcu našu saradnju i imamo još dosta projekata da realizujemo zajedno u budućnosti“ – poručio je ambasador.

12 2

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Miloš Tomić izrazio je zadovoljstvo što se u zvorničkoj školi obilježava prva godišnjica od otvaranja Grčkog kutka i što su djeca u prethodnoj godini imali priliku da uče grčki jezik i kulturu.

„Nadamo se da će kutak nizati uspješne godine i učenici sticati dosta znanja o Grčkoj. Gradska uprava je uvijek pružala pomoć našim školama, podržavala njihove projekte i svakako da će tako biti i ubuduće. Ovom prilikom zahvaljujemo se i NJegovoj ekselenciji ambasadoru što je izdvojio svoje vrijeme i došao danas na ovu svečanost.“

Direktorica škole Biljana Pisić rekla je da su godinu dana nakon otvaranja izuzetno ponosni na Grčki kutak.

„Naši učenici vrijedno uče grčki jezik, ali u Grčkom kutku se promovišu brojni različiti datumi i događaji, a sve to na dobar način povezuje naša dva naroda. Zahvalnost ambasadoru, kao i našim profesorima i svakako učenicima koji vrijedno rade.“

Ambasador je danas uručio nagrade učenicama ove škole Tamari Aćimović, Valentini Banović i Sahidi Hrnjić koje su ih osvojile učestvujući na takmičenju koje je Ambasada Grčke organizovala za sve grčke kutke u BiH na temu „Grčka i umjetnost“.

U muzičkom dijelu učestvovali su učenici Muzičke sekcije profesora Voje Martinovića, a prikazan je i kratki film učenika i mentora Zorice Stojanović Gutalj o prvoj godini rada Grčkog kutka. Ambasador je imao priliku i da pogleda izložbu slika koje su nastale u Slikarskoj radionici „Paleta.

Manifestaciji su prisustvovali i učenici i predstavnici iz Ugostiteljske škole „Branko Radičević“ iz Rume sa kojima su bili i njihovi gosti, đaci iz Portugala.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se