9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Na džudo turniru „Trofej Zvornik-open“ oko 800 takmičara iz zemalja regiona

U Zvorniku se danas održava Međunarodni džudo turnir „Trofej Zvornik-open“ na kome učestvuje oko 800 takmičara iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Grčke, Bugarske, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Hrvatske.

Predsjednik Džudo saveza Republike Srpske Ognjen Pavlović rekao je novinarima da ovaj džudo turnir iz godine u godinu bilježi porast učenika što govori o kvalitetu samog turnira.

„Zvornički džudo turnir je dobar test za sva zvanična prvenstva Republike Srpske i BiH, za prvenstvo Balkana kao i evropske kupove, kada se radi o starijim uzrastima“, rekao je Pavlović.

Srn2023 4 1 1255578 0
Foto: Srna

On je istakao da je pohvalno za ovaj turnir što se organizator maksimalno potrudio da organizacija bude na najvišem nivou, što će omogućiti postizanje dobrih sportskih rezultata.

„Džudo je prema nekim istraživanjima proglašen za najbolji sport za mlade od pet do 21 godine, jer je to sport koji ima sve elemente bazičnog sporta i daje dobru osnovu za sve buduće sportove pogotovo u ranoj fazi razvoja i treniranja“, rekao je Pavlović.

Direktor DŽudo kluba „Srpski Soko“ iz Zvornika Dragan Božović rekao je da na turniru učestvuje oko 120 članova ovog kluba.

Ističući da je na ovom turniru najviše zastupljen uzrast pionira, Božović je rekao da djeca počinju treninge praktično u šestoj godini uzrasta.

Srn2023 4 1 1255578 3
Foto: Srna

„Bez ovih turnira nema kvalitetnog džudoa, jer je džudo sport proces koji traje od malih nogu, uključujući prvo drenažni, a kasnije i takmičarski proces“, rekao je Božović.

Božović je dodao da se ovim turnirom Zvornik promoviše i kao grad sporta i mladosti.

Marinko Đrđevac, trener DŽudo kluba „Akademik“ iz Podgorice i trener džudo reprezentacije Crne Gore, rekao je da je na ovaj turnir došao sa dvadesetak takmičara u nadi da će osvojiti prvo mjesto.

Srn2023 4 1 1255578 1
Foto: Srna

On je naglasio da je zadovoljan vrhunskom organizacijom i masovnošću ovog međunarodnog džudo takmičenja.

Trener DŽudo kluba „Respekt“ iz Sofije Denis Zlatanov rekao je da će na ovom džudo takmičenju učestvovati devet takmičara iz Bugarske.

Srn2023 4 1 1255578 2
Foto: Srna

Organizator Međunarodnog džudo turnira „Trofej Zvornik – open“ su zvornički džudo klubovi „Srpski soko“ i DŽudo klub „Sokolovi“, a pokrovitelj je grad Zvornik.

IzvorSRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se