18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

M:tel u Zvorniku predstavio pametna rješenja

Predstavnici Gradske uprave, javnih institucija i zvorničkih preduzeća prisustvovali su prezentaciji telekomunikacionih usluga kompanije M:tel pod nazivom: Pametni grad, Pametna kuća i zgrada.

b 1 1

Pametni grad odnosno „Smart City” je rješenje namijenjeno gradskim upravama, koje ima za cilj da komunalnu infrastrukturu na nivou jednog grada poveže u jedan sistem za nadzor, mjerenje i upravljanje, kako bi se povećala efikasnost lokalnih pružalaca usluga. Pametna kuća i zgrada su rješenja namijenjena investitorima, ali i krajnjim korisnicima. Pomenuta rješenja omogućavaju kontrolu stambenog prostora putem pametnog telefona ili uređaja baziranog na veb pretraživaču.

ae

Grad Zvornik je u Strategiji integrisanog razvoja predvidio razvoj i primjenu pametnih rješenja i principa pametnog grada. Grad je, takođe, uključen u projekat „Pametni gradovi–ka digitalnoj transformaciji gradova u Bosni i Hercegovini“, čiji je cilj unapređenje kapaciteta izabranih jedinica lokalne samouprave za procese modernizacije usluga uz pomoć tehnologije i korištenje koncepta i rješenja pametnog grada.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se