18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

I dalje se traga za 24 pripadnika vojske i policije i 25 civila na području Zvornika

Na području grada Zvornika još se traga za 24 pripadnika vojske i policije Republike Srpske i 25 civila koji su nestali u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, rekao je danas Srni predsjednik Gradske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Milivoje Marković.

Marković je naveo da Institut za nestala lica BiH ne preduzima ništa u traženju nestalih Srba u proteklom ratu i da je zbog nerada te institucije godinama unazad broj nestalih skoro na istom nivou.

Srn2023 4 21 1137395 1
FOTO: Srna

„Kad su u pitanju bošnjačke žrtve, organizuju se iskopavanja na području Zvornika, a mi o tome ne znamo ništa. Kada pronađu pomrtne ostatke, odnesu ih u tajnosti i zbog toga opravdano sumnjamo da se manipuliše sa srpskim žrtvama i brojkama po potrebi“, rekao je Marković.

Ako nije tako, kaže Marković i traži da mu se odgovori gdje su onda srpske žrtve?

Marković je rekao da je ova organizacija održala redovnu godišnju Skupštinu na kojoj je, između ostalog, usvojen izvještaj o radu u prošloj i pplan rada u ovoj godini u kojoj je na pravo mjesto stavljeno traženje nestalih lica.

Srn2023 4 21 1137395 2
FOTO: Srna

On je naglasio da je planom rada predviđen i neki vid materijalne pomoći porodicama nestalih lica, njihovo liječenje, zapošljavanje potomaka, kao i obilježavanja značajnih datuma koji su u djelokrugu rada ove organizacije.

Predstavnici Gradske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Zvornik položili su vijenac na spomenik za 1.080 poginulih boraca u Odbrambeno-otadžbinskom ratu u znak sjećanja na sve žrtve proteklog rata.

IzvorSRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se