18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Crna Gora dobila novog predsjednika – slavila se cijele noći pobjeda Milatovića

Tokom cijele noći slavila se pobjeda Јakova Milatovića, gotovo u svim većim gradovima Crne Gore.

Svi veći trgovi bili su zakrčeni automobilima, vijorili su se barjaci, glavni grad Podgorica smjenu vlasti obilježio je vatrometom, a u Beranima je razvučena zastava duga 120 metara.

Slavilo se sinoć u izbornom štabu Јakova Milatovića, a bili su tu i lideri stranaka i koalicija koje su ga podržale u drugom izbornom krugu – Aleksa Bečić, Andrija Mandić, Goran Danilović. Tu je bio i Zdravko Krivokapić, u čijoj vladi je Milatović bio ministar. Podršku Milatoviću dao je i premijer Dritan Abazović.

Milatović je poručio da je ovo zajednička pobjeda, pobjeda pomirene Crne Gore, a da će njegovi prioriteti biti vladavina prava, evrointegracije, ekonomski razvoj i unapređenje odnosa sa državama u regionu.

– Neka nam je sa srećom pobjeda pomirene Crne Gore, jer je ovo doista pobjeda pomirene Crne Gore i pobjeda svih nas. Crna Gora je napravila odlučan korak naprijed, rekla presudno zbogom ovom prevaziđenom režimu gospodina Đukanovića i napravila korak naprijed ka pravdenijoj, ravnopravnijoj, ljepšoj, evropskoj Crnoj Gori i neka nam je sa srećom – rekao je Milatović.

Za mnoge je ovo zapravo kraj jedne ere u kojoj je dominirao DPS i Milo Đukanović, koji iza sebe ima sedam premijerskih i dva predsjednička mandata. Ovaj posljednji završiće 21. maja.

IzvorRTRS

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se